Esti in cautarea unei locuinte? Casa in care a murit Michael Jackson, scoasa la licitatie

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
1917 citiri
Esti in cautarea unei locuinte? Casa in care a murit Michael Jackson, scoasa la licitatie

Licitatiile din acest weekend va ofera ocazia de a achizitiona produse deosebite pentru masa de sarbatori, cat si diverse piese excentrice, obiecte de numismatica sau piese de mobilier inedite.

Casa de licitatii Louiza scoate la vanzare la Bruxelles o colectie de pictura din secolul XIX-XX cat si fotografii originale cu Brigitte Bardot sau Beatles, la preturi estimate intre 500 si 1.000 de euro.

In ceea ce priveste lotul de pictura, cele mai importante piese sunt "Parada", de Serge Ferat,o capodopera realizata in ulei pe panza, din secolul XIX, estimat la 100.000 de euro si "Portretul lui Camille Rouvier, semnat de artistul polonez, Moise Kisling, estimat la 80.000 de euro.

"Parada", de Serge Ferat, pret:100.000 de euro

Tot sambata, casa de licitatii Julien's va scoate la vanzare casa in care locuia Michael Jackson la momentul decesului, la pretul de 18 milioane de dolari, cat si diverse obiecte care au apartinut megastarului.

Duminica, casa de licitatii Oise Encheres expune un lot inedit de mobilier la Ressons sur Matz in Franta. Licitatia cuprinde mobilier Louis XV si Louis XVI, un fotoliu din aceasta epoca costand in jur de 2.500 de euro iar o comoda in jur de 5.000 de euro, dar si mobilier art deco, cu preturi estimate intre 6.000 si 20.000 de euro.

Cea mai interesanta piesa expusa va fi un birou cu decoratii de bronz in stil rococo, datand din prima jumatate a secolului XIX, comandat de printul "Mikaloff" al Rusiei, si estimat la 150.000 de euro.

PBirou, secolul XIX, pret: 150.000 de euro

In ceea ce priveste amatorii de obiecte originale, casa de licitatii Artcurial organizeaza la Paris o licitatie de talismane si obiecte din cultura pop americana, ce include si ceasuri Rollex din anii '60, brelocuri "pop", cu preturi intre 200 si 500 de euro dar si afise de filme din secolul XX, la preturi intre 1.000 si 1.500 de euro.

Printre piesele care ne-au atras atentia se numara si un suport rotativ pentru 50 de ceasuri, estimat la 85.000 de euro cat si o pompa de benzina, in stil Art Deco, din Indiana, estimata la 8.000 de euro.

Licitatia Artcurial, denumita "Istoria omenirii - Gastronomie fina" include si o sectiune dedicata gastronomiei rafinate, de unde puteti achizitiona mancaruri cu care sa va impresionati oaspetii de sarbatori.

Acest lot include o placuta de sare din Mali, montata pe soclu, la 3.500 euro, jambon de porc negru iberic, afumat timp de 40 de lunit, al carui pret este de 1000 de euro, cat si trufe negre din Luberon, la 1500 de euro kilogramul si trufe albe, la 3.000 de euro kilogramul.

Trufe negre, pret: 1.500 de euro kilogramul

De asemenea, iubitorii de ceai pot cumpara de aici ceai Fu Zhuan, amestec preparat de maestrul Tseng, unul din gardienii sacrii ai adevaratului ceai si pastrat din 1970 in piele de iac, care costa 80.000 de euro.

Pasionatii de numismatica vor putea merge la licitatia organizata de Aguettes la Lion, in Franta, unde vor avea ocazai sa achizitioneze monede din vremea imparatilor romani, Marcus Aurelius si Hadrian, la preturi intre 500 si 1.000 de euro, dar si piese mai noi din diverse colturi ale Europei.

Una din cele mai scumpe monezi ale lotului este o moneda din epoca lui Filip al IV-lea al Frantei, pastrata in stare buna si rara, estimata la 1.700 de euro.

#licitatii arta, #licitatie Michael Jackson, #pret ceai Asia, #licitatie mobilier , #Shopping