Doi americani au castigat 636 de milioane de dolari la loterie

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 14:10
1401 citiri
Doi americani au castigat 636 de milioane de dolari la loterie

Un american din San Jose (California) si un altul din Atlanta (Georgia) au castigat marele premiu in valoare de 636 milioane de dolari, dupa ce au ghicit numerele extrase la o loterie - Mega Millions - organizata in Statele Unite ale Americii.

Biletul castigator din Atlanta a fost cumparat de la un stand de ziare de pe Lenox Road, au confirmat reprezentantii Loteriei nationale americane. Fericitul castigator din San Jose si-a cumparat biletul de la un magazin specializat in cadouri si articole vestimentare pentru copii de pe Tully Road, informeaza abcnews.go.com.

Numerele castigatoare au fost urmatoarele: 8, 14, 17, 20, 39. Mega Ball: 7.

Cei doi castigatori vor imparti premiul, care ar putea fi suplimentat si ar putea ajunge pana la 646 milioane de dolari, afirma Paula Otto, directorul Loteriei din statul Virginia.

Marele premiu de 636 milioane de dolari "s-a nascut" in octombrie, debutand cu un premiu relativ modest, de 12 milioane de dolari. Dupa 21 de extrageri fara castigator, a devenit al doilea cel mai mare premiu din istoria loteriei americane.

Recordul este detinut de un premiu de 656 milioane de dolari, care a fost castigat in martie 2012.

Daca numerele castigatoare nu ar fi fost alese in extragerea de marti seara, oficialii americani sunt de parere ca premiul cel mare ar fi putut sa ajunga la 1 miliard de dolari la extragerea de saptamana viitoare.

Illinois este cel mai norocos dintre statele americane, cu 31 premii castigate la loteria Mega Millions, urmat de New York si de Georgia.

In octombrie, loteria Mega Millions si-a schimbat regulamentul pentru a creste valoarea premiului prin scaderea sanselor de castig. Sansa de a castiga premiul cel mare este de acum de 1 la 259 milioane. Inainte de schimbarea regulamentului sansele de castig erau de 1 la 176 milioane.

Loteria Mega Millions organizeaza extrageri in 43 de state americane, in districtul Columbia si in Insulele Virgine americane.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#castig Loto America, #loterie Mega Millions, #castig record loto , #Shopping