Cumparaturile de Craciun pot fi la fel de stresante ca participarea la un maraton (studiu)

Joi, 19 Decembrie 2019, ora 10:31
2178 citiri
Cumparaturile de Craciun pot fi la fel de stresante ca participarea la un maraton (studiu)
Foto: Pixabay

Umblatul prin magazine poate creste ritmul cardiac cu aproximativ 30% astfel incat cumparaturile de Craciun pot fi la fel de stresante ca participarea la un maraton, arata un studiu realizat la comanda unui magazin on-line.

"Umblatul prin magazine va poate creste ritmul cardiac cu aproximativ 30%. (...) 55% dintre persoanele care merg la shopping au atins oboseala cauzata de cumparaturile festive in doar 45 de minute, iar 80% dintre participanti au avut o dereglare a ritmului cardiac, care presupune crestere a numarului de batai ale inimii fata de normal", se arata in studiul efectuat la comanda marketplace-ului www.negociat.ro si care a investigat raspunsuri ale cumparatorilor, care au purtat un aparat de masurare a ritmului cardiac, in timpul unei sesiuni de shopping de 60 de minute.

Pentru a evita aceste probleme, studiul recomanda cumparatorilor efectuarea sesiunilor de cumparaturi festive in reprize scurte, denumite ''cumparaturi intensive in interval scurt'', urmate de perioade scurte de recuperare. Acest tip de antrenament va mentine ritmul cardiac ridicat, precizeaza sursa citata.

"Reprizele de circa 10 minute de cumparaturi online sau achizitionarea de articole unice in pauza de masa pot sa scada stresul si ajuta la echilibrarea nivelului de adrenalina. De regula, potrivit studiilor noastre, pe anumite site-uri de cumparaturi, luni este ziua cu cele mai bune oferte pentru cumparaturi online. De asemenea, unele articole sunt cu circa 18% mai ieftine in magazinele online la inceputul saptamanii decat vineri, sambata sau duminica. Astfel cumparatorii pot economisi sute, chiar mii de lei pe an doar prin schimbarea zilei in care isi fac cumparaturile pe internet", explica Simion Cata, directorul negociat.ro.

O alta cercetare efectuata de marketplace, pe un esantion format din 7.642 de produse analizate timp de trei luni prin comparare pe site-urile de profil, arata ca jocurile de familie au fost cu in medie 18,1% mai ieftine in ziua de luni decat vinerea. Totodata, ochelarii de soare au fost cu 17% mai ieftini iar jocurile video au fost cu 15,2% mai ieftine lunea decat sambata.

Cercetarea, focusata pe articole de relaxare, a descoperit ca trackerele de fitness si corturile au fost cu 7,8% mai ieftine la inceputul saptamanii, trambulinele au fost cu 7,7% mai ieftine iar valizele cu 8,9% mai ieftine. Diferente mai mici au fost realizate la console de jocuri, tunzatoare de iarba, pantofi de alergare, scaune de masina si gratare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cumparaturi Craciun, #stres cumparaturi Craciun , #Shopping