Cum se ofera cadouri in mediul de afaceri, care sunt cele mai cautate si care sunt de evitat - Interviu

Sambata, 17 Decembrie 2016, ora 00:00
10259 citiri
Cum se ofera cadouri in mediul de afaceri, care sunt cele mai cautate si care sunt de evitat - Interviu

Cadourile pentru cei cu care impartim locul de munca sunt un mod perfect pentru a le arata apreciere. In special in mediul de business, cadourile de sarbatori intre colegi si pentru sef au scopul de a le arata ca te bucuri de prezenta lor si iti place sa colaborati in fiecare zi.

Dar a oferi cadouri in mediul de afaceri este un proces diferit fata de schimbul de cadouri in familie.

Am discutat cu Elena Miu, fondatoarea magazinului de cadouri pentru barbati My-Man, despre ce presupune segmentul de cadouri de lux in Romania si care este eticheta cadourilor corporate.

Care este eticheta de a oferi cadouri in mediul business?

Oamenii cauta de obicei cadouri pentru seful sau sefa lor si pentru restul colegilor de la birou. Valoarea lor variaza mult, in functie de persoana care le primeste. Adesea, colegii aleg sa cumpere un cadou de grup, iar valoarea poate fi destul mare.

As vrea ca cititorii sa retina ca schimbul de cadouri in mediul de afaceri este insotit de o anumita eticheta - sa evite cadourile personale, cu tente religioase, sexuale sau politice. Chiar si cadourile amuzante pot fi riscante, daca nu sunt oferite cum trebuie.

De asemenea, cadourile mult prea valoroase nu pot veni din partea unei singure persoane.

Ce cadouri se ofera cel mai frecvent?

Cele mai populare cadouri corporate sunt seturile de sah, statuetele de bronz, obiecte decorative vintage, gentile pentru barbati si seturi speciale pentru scris - retro si cu pana.

Cei care aleg cadourile opteaza in general pentru lucruri simple si speciale din punct de vedere estetic.

Cand un colectiv de colegi alege sa cumpere un cadou sefului sau sefei pot opta si pentru obiecte cu preturi mai piperate, cum ar fi globuri pamantesti si seturi de sah de lux.

Cum isi aleg clientii cadourile pe care le daruiesc? Oferiti si sfaturi?

Clientii cauta in primul rand obiecte deosebite din punct de vedere estetic. Vor sa fie cadouri frumoase, atragatoare, care sa fie apreciate si folosite cu placere.

In cazurile in care nu se pot decide, ii incurajam sa aleaga obiecte care sa reflecte pasiunile persoanei care le va primi. Avem produse pentru pasionatii de arta, sah, golf, calatorii, masini, navigatie, zbor sau istorie.

Spre exemplu, statutele de bronz sunt reproduceri ale unor opere de arta celebre sau infatiseaza personaje mitice - un cadou foarte potrivit pentru un pasionat de arta sau istorie.

Ce bugete se aloca pentru cadouri?

Bugetele variaza in functie de persoana careia ii este destinat cadoul. Conteaza daca este un cadou cumparat individual sau unul de grup sau daca compania este cea care ofera angajatilor daruri.

In principiu, pentru cadourile intre colegi, se organizeaza "Secret Santa" si fiecare cumpara ce i se pare potrivit pentru celalalt.

In cazul in care se sarbatoreste o aniversare in birou, colegii strang impreuna bani pentru a cumpara un cadou - bugetele pentru acest tip de cadou sunt in jur de 500-1.000 de lei.

Pentru cele destinate sefului, colegii de birou cumpara la comun, iar bugetele sunt in jur de 1.500-2.000 de lei.

Ce alti clienti exista pentru nisa de cadouri de business?

Un alt segment al mediului de business sunt partenerii de afaceri si firmele care fac cadouri angajatilor.

Intre partenerii de afaceri se fac adesea schimburi de cadouri de Sarbatori. Bugetele sunt mai ridicate si cadourile mai consistente. Accesoriile de business, seturile de scris si de sah de lux sunt printre cele mai populare cadouri intre partenerii de afaceri.

In alte situatii am intalnit companii care aveau nevoie de ajutor si care ne trimit varsta si interesele angajatilor sau ale partenerilor de business. Aceste detalii vin impreuna cu un buget, iar noi le recomandam cele mai potrivite cadouri.

Astfel de bugete se concentreaza pe individ si sunt cuprinse intre 150 si 200 de lei. In general recomandam si se cumpara obiecte de decor precum statuete de bronz si seturi de scris.

Care este cea mai aglomerata perioada pentru My-Man.ro?

Perioada cea mai aglomerata pentru magazin este Craciunul. In timpul sarbatorilor se cauta cadouri originale, care sa faca o impresie foarte buna si sa consolideze relatiile construite in timpul anului.

Avem parte atat de clienti care vin si cumpara un obiect scump sau mai multi care achizitioneaza diferite obiecte mai mici. In general acestia sunt cei care vor sa faca o surpriza placuta colegilor.

Majoritatea sunt cadouri care se ofera in mediul de business, dar avem parte si de cliente care cumpara pentru diferitii barbati din viata lor.

Pentru mai multe informatii si idei despre cadouri de lux in mediul de afaceri puteti vizita My-Man.ro.

#cadouri lux Craciun, #cadou director, #cadou corporate , #Shopping