Cum sa-ti obisnuiesti copilul sa poarte casca atunci cand merge pe bicicleta. Avantajele sunt uriase

Vineri, 19 Mai 2017, ora 08:06
1218 citiri
Cum sa-ti obisnuiesti copilul sa poarte casca atunci cand merge pe bicicleta. Avantajele sunt uriase

Numarul copiilor care ajung la urgente cu lovituri la cap din cauza cazaturilor de pe bicicleta ar putea fi redus cu pana 85%, daca acestia ar purta casca de protectie. In mai multe state dezvoltate din lume a inceput promovarea intensa pentru purtarea castii de protectie inca de la varste fragede.

Anotimpul cald a venit si in parc, pe strazi sau in jurul blocului vedem tot mai multe biciclete pentru copii. Insa cei mai multi micuti nu poarta un accesoriu esential pentru siguranta lor: casca de protectie. Potrivit statisticilor, ranile provocate de cazaturile de pe biciclete sunt cele mai dese cazuri la copii cu varste cuprinse intre 5-14 ani care se prezinta la urgente, mai multe decat la oricare alt sport.

Purtarea unei casti de protectie reduce cu pana la 85% din ranile din zona capului si cu pana la 88% riscul de a fi afectat creierul. Lumea occidentala a inceput deja sa sesizeze pericolul la care se expun cei care merg pe bicicleta si nu poarta casca. Este motivul pentru care au fost demarate o serie de campanii de responsabilizarea pentru introducerea castii de protectie mai ales la bicicletele pentru copii.

"Exista o modalitate prin care parintii pot oferi copilului sanse ai mari sa supravietuiasca in cazul unui impact cu un vehicul. Purtarea castilor de protectie cand vine vorba despre biciclete pentru copii si nu numai salveaza viei. De aceea, este imperativ ca, in momentul in care un copil urca pe bicicleta, sa i se puna o casca de protectie", explica Abbey Rymarczyk, coordonator la Safe Kids Greater Dayton, SUA.

Specialistii recomanda cativa pasi pe care un parinte trebuie sa-i faca pentru introducerea obiceiului purtarii castii cand micutii se urca pe biciclete pentru copii:

1. Implementarea obiceiului inca de la varste fragede. Impune-i micutului tau sa poarte casca inca de prima data cand se urca pe o tricicleta sau pe bicicleta. Ulterior, purtarea castii va intra in obiceiul copilului tau. Unele triciclete si biciclete pentru copii vin direct cu casca.

2. Asigurati-va ca i se potriveste. In primul rand, trebuie sa sa muleze perfect pe dimensiunea capului copilului. Casca de biciclete pentru copii trebuie sa-i permita micutului sa vada bordura cand se uita in jos, nu trebuie sa-i incurcea auzul si nici privirea. Cureaua se fixeaza sub barbie. Cand casca gura, casca trebuie sa-i ramana mulata pe cap. In caz contrar, cureaua trebuie stransa mai bine.

3. Fa-l sa o indrageasca. In cazul in care bicicleta nu a venit direct cu casca, oferiti-i posibilitatea sa o aleaga el. Daca decizia ii apartine, sunt sanse mult mai mari sa o indrageasca mai mult. In cele mai multe cazuri, producatorii ofera cadou casca atunci cand cumparati biciclete pentru copii. Laudati-l de fiecare data cand o poarta, il va resposabiliza mai mult.

4. Fii tu un model pentru el. Dupa cum se stie, copiii imprumuta gesturi si trasaturi de personalitate de la parintii lor. Asa ca ii va intra mai usor in obicei daca micutii vor observa ca si voi purtati casca. De asemenea, explicati-le ca bicicletele nu sunt jucarii, ci un prim vehicul pe care ei il folosesc. Explicati-le si riscul la care se supun cei care nu poarta casti de biciclete pentru copii.

Descopera la Noriel ofertele la jucariile de exterior! Bicicletele pentru copii, trotinetele pentru copii, rolele pentru copii si multe altele au preturi interesante, care vor aduce zambetul pe buze atat celor mici, cat si celor mai mari. Din diferite motive, desigur.

#biciclete copii, #casca biciclete , #Shopping