Culmea produselor contrafacute: China a copiat un oras austriac

Miercuri, 06 Iunie 2012, ora 09:30
4578 citiri
Culmea produselor contrafacute: China a copiat un oras austriac

China este recunoscuta ca tara unde totul se copiaza: de la iPhone-uri pana la genti de firma. Insa de curand, chinezii s-au autodepasit: au ajuns sa copieze un intreg oras din Austria. Hallstatt se gaseste in prezent pe harta lumii si in varianta "made in China".

"Sosia" orasului Hallstatt, o asezare din Austria, a fost inaugurata in provincia Guangdong, eveniment care a starnit reactii in randul austriecilor care nu stiau ca le sunt copiate cladirile istorice, scrie Businessinsider.

Versiunea orasului "made in China", care se afla deja pe lista Patrimoniului Mondial Unesco, a costat 940 milioane de dolari, potrivit Reuters. Proiectul a fost el conceput de catre un magnat minier din China.

Unul dintre punctele de atractie turistica in Hallstatt din China sunt cladirile construite in stil european, "copia" fidela ale celor din Austria.

Orasul este denumit dupa minele de sare, Hall, fiind un cuvant utilizat de celti pentru sare. Orasul din China ar putea deveni o destinatie turistica foarte cautata, la fel cum este cel din Austria.

Intregul oras Hallstad din Austria poate fi parcurs in intregime in 10 minute. Orasul are nenumarate unitati de cazare si restaurante, fiind considerat o destinatie turistica. Hall din Austria are 900 de locuitori si este vizitat anual de 80.000 de turisti.

Orasul este pozitionat intr-o zona afla intre munte si lacul Hallstattersee.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#copie oras Austria, #oras Austria made in China, #oras chinez Hallstad , #Shopping