Comanda online si ridica din aeroport cele mai rare sticle de whisky

Sambata, 19 Ianuarie 2013, ora 00:00
4724 citiri
Comanda online si ridica din aeroport cele mai rare sticle de whisky
Foto: World of Whiskies

Stii ca un whisky bun nu se gaseste la supermarket si nici macar in mall. Trebuie sa-l cauti peste granite si sa te duci dupa el, chiar daca asta inseamna ca ai de zburat peste mari si oceane.

Business24 a gasit pentru tine cea mai buna solutie, daca te intereseaza sa ai in bar sticle cu "apa vietii", cum nu multi isi pot permite macar sa vada, dar sa bea: reteaua magazinelor duty free britanice World of Whiskies (WOW).

Magazinele functioneaza doar in aeroporturile din Marea Britanie, fiind vorba despre o retea duty free, care te scapa de taxe imense, aplicate unor preturi uneori destul de piperate.

Contul de membru al platformei online iti permite sa plasezi precomenzi, pentru a rezerva cele mai rare si mai scumpe sticle aflate pe stoc, la care altfel n-ai avea acces. De livrare te ocupi personal.

Trebuie doar sa-ti amintesti sa comanzi cu 48 de ore inainte de plecare si sa spui ce aeroport britanic vei tranzita. Daca zbori doar intre granitele UE sau ale Regatului Unit, iti poti ridica cumparaturile pretioase si la intoarcere.

Reteaua include magazine amplasate in aeroporturile Edinburg, Gatwick (Nord si Sud), Heathrow (terminalele 1, 3, 4 si 5), Glasgow, Manchester (terminalul 1) si Stansted.

Sa definim "preturi piperate"?

O sticla de Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve, un single malt de 55 de ani, costa 50.000 de lire sterline. O poti gasi numai pe aeroportul Edinburgh, daca plasezi inainte o precomanda.

Aceasta editie aniversara a fost lansata in onoarea lui Janet Sheed Roberts, nepoata lui William Grant, fondatorul distileriei Glenfiddich.

Roberts s-a stins din viata anul trecut, cand implinise 110 ani, fiind la vremea respectiva cea mai in varsta persoana din Sotia.

Sticla este produsa manual si impodobita cu initialele sale din aur.

Au fost facute doar 11 sticle, iar cea din Edinburg este sticla cu numarul 7. Banii obtinuti din vanzarea ei vor fi donati unei organizatii caritabile.

Un alt sortiment exclusivit este Dalmore Constellation din 1964, un whisky maturat in SUA, apoi transferat in butoaie de sherry din Spania.

Te poti bucura si mai mult de gustul sau daca il servesti impreuna cu o cafea columbiana fierbinte.

Rezultatul? O armonie de arome cum n-ai mai gustat: cafea prajita, coaja de portocale si scortisoara.

O sticla costa 20.000 de lire sterline si poate fi cumparat doar din reteaua World of Whiskies.

Vrei un strop de magie? Incearca un Dalmore Selene, whisky vechi de 58 de ani, din care exista doar 30 de sticle, in intreaga lume. Una poate fi a ta pentru 12.000 de lire sterline.

Incerci sa-i ramai fidel lui Johnnie Walker Blue Label? Incearca si varianta superlux: The John Walker, intr-o prezentare de exceptie, o adevarata bijuterie pentru barul tau. O sticla costa 2.500 de lire sterline si poate fi gasita numai in reteaua WOW.

Desigur, poti gasi aici si clasicul Blue Label, la numai 200 de lire, creat din amestecul celor mai rare 15 whisky-uri ale producatorului.

Vrei doar un cadou aratos? Intra si ia-ti un Jack Daniels Double Gold Medal, editie aniversara limitata, intr-o prezentare de exceptie, care include si pahare cadou - costa doar 75 de lire.

Vrei ceva deosebit, dar care sa coste, totusi, nu zeci, dar nici chiar mii de lire sterline? Incearca un Higland Park din 1973, un single malt produs de cea mai nordica distilerie din Scotia, situata la aceeasi latitudine cu Alaska.

O sticla costa 625 de lire sterline si nu ai nevoie de precomanda, daca vrei s-o cumperi - o poti lua singur de pe raft, daca te afli intr-un duty free WOW din Marea Britanie.

#World Whiskies UK, #World Whiskies duty free, #World Whiskies magazin online , #Shopping