Colectioneaza moneda din argint dedicata de BNR economistilor de top

Sambata, 28 Septembrie 2013, ora 00:00
1901 citiri
Colectioneaza moneda din argint dedicata de BNR economistilor de top

Banca Nationala a Romaniei pune in circulatie, in scop numismatic, o moneda din argint dedicata aniversarii a 100 de ani de la initierea primului Congres al economistilor din Romania.

Moneda va fi putea fi achizitionata de luni, 30 septembrie, iar tirajul este limitat la numai 100 de bucati.

Aversul monedei prezinta statuia lui Mercur, zeului comertului, de pe fatada principala a Palatului vechi al Bancii Nationale a Romaniei, stema tarii, valoarea nominala "10 lei", inscriptia in arc de cerc "Romania" si anul de emisiune "2013".

Reversul prezinta portretele si numele a trei personalitati ale stiintelor economice, care s-au numarat printre initiatorii Congresului economistilor: Ion Raducanu, Virgil N. Madgearu si Ion N. Angelescu, anul evenimentului aniversat - "1913" si inscriptia circulara "IInitierea primului congres al economistilor".

Moneda din argint (925%) are un diametru de 37 de milimetri, o greutate de 31,103 grame si o valoare nominala de 10 lei.

Fiecare moneda este ambalata intr-o capsula de metacrilat transparent si este insotita de o brosura de prezentare redactata in limbile romana, engleza si franceza.

Brosura include certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul pentru aceasta emisiune este de numai 100 de monede din argint.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 330 de lei, informeaza BNR.

Vei putea achizitiona si tu un astfel de set din sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei, spun Bancii Nationale a Romaniei.

#moneda BNR argint, #emisiune numismatica BNR, #BNR Congres economisti , #Shopping