China, noua capitala a luxului. Louis Vuitton ataca agresiv

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 14:44
2291 citiri
China, noua capitala a luxului. Louis Vuitton ataca agresiv

Louis Vuitton va deschide la sfarsitul acestei saptamani cel mai mare magazin din China al acestui brand, localizat in Shanghai. Magazinul va avea o scara aurita in forma de spirala si un etaj la care accesul cumparatorilor se face numai cu invitatie.

"Conceptul fabricat la comanda reprezinta luxul suprem", a spus directorul Louis Vuitton, Yves Carcelle, in cadrul unui tur al magazinului efectuat impreuna cu reporterii de la Reuters.

"Acelasi lucru se intampla si cu arta. Daca esti interesat de arta, este esential sa insarcinezi un artist sa faca ceva decat sa cumperi o opera deja fabricata", a adaugat Yves Carcelle.

Louis Vuitton se numara printre cele mai admirate branduri in sondajele despre consumatorii chinezi. Dar marci ultra-luxoase precum Hermes isi fac loc pe aceasta piata si consumatorii de top considera acum ca Louis Vuitton este o marca prea comuna.

Brandul Louis Vuitton spera sa isi consolideze statutul sau pe piata magazinelor de lux prin intermediul noului magazin din Shanghai, care se mandreste cu sculpturi in otel si cu o gama larga de produse, de la haine si palarii sic la genti viu colorate, fabricate din piele de piton sau aligator.

Magazinul va comercializa si cutii pentru transportarea placilor folosite de cei care joaca mahjong si cufere facute la comanda pentru seturile de ceai.

China este cea de-a treia piata de lux, valorand 25 miliarde de dolari. In urmatorii trei ani se asteapta sa depaseasca Japonia si Statele Unite ale Americii si sa ocupe primul loc, cu un segment de lux ce va atinge 28 miliarde de dolari.

Noul magazin Loius Vuitton din Shanghai, unul dintre cele 16 buticuri de acelasi fel din lume, este localizat in mall-ul Plaza 66, unde brandurile rivale precum Chanel sau Prada au de asemenea magazine.

Magazinul ocupa patru etaje si are mai mult de 100 de angajati si este singurul din China care ofera genti si pantofi personalizati. Oficialii companiei nu au oferit informatii despre valoarea acestei investitii.

Planurile Louis Vuitton in China ar putea sa nu se materializeze, tinand cont de faptul ca economia acestei tari este din ce in ce mai slabita. Trimetsrul trecut, cresterea economica a atins cel mai scazut nivel din ultimii trei ani.

Yves Carcelle a refuzat sa comenteze in legatura cu starea economiei Chinei sau impactul acesteia asupra cheltuielilor in randul clientilor de lux, insa a spus ca spera ca brandul sa creeze o retea de astfel de magazine pe piata asiatica.

Potrivit reprezentantului Louis Vuitton, clientii din China s-au transformat rapid in cunoscatori de lux, iar compania trebuie sa ii multumeasca atat pe noii cumparatori, cat si pe clientii sofisticati.

#Louis Vuitton extindere China, #magazin Louis Vuitton China, #piata bunuri lux China , #Shopping