Ceasuri de lux ale presedintilor SUA: De la Kennedy la Obama

Luni, 20 Februarie 2012, ora 18:54
5213 citiri
Ceasuri de lux ale presedintilor SUA: De la Kennedy la Obama

Ceasurile de lux au fost intotdeauna asociate cu rafinamentul si puterea, iar presedintii americani sunt adevarati ambasadori.

Iata top 5 ceasuri de lux purtate de-a lungul timpului de presedintii americani de la Famouspeoplewatches.com

Harry Truman, Ceasul Gallet Flying Officer

In 1939, pe atunci senatorul Harry S. Truman a comandat producatorului elvetian de ceasuri Gallet&Co o coletie destinata special pilotilor Air France si armatei americane. Gallet a raspuns provocarii cu Flying Officer Chronograph.

Designul unic al ceasurilor le permitea ofiterilor de zbor sa calculeze longitudinea si ora pentru pozitia pe care se afla.

Este primul ceas din lume rezistent la apa. Desi initial a fost conceput pentru a fi utilizat strict de militari, Flying Officer a intrat si pe piata "civililor" dupa incheierea celui de-al doilea razboi mondial.

Harry Truman a purtat Gallet Flying in timpul mandatului sau de presedinte. Ceasul este in prezent o parte importanta din colectia Muzeului Harry Truman.

John F. Kennedy, Cartier Tank

Desi John F. Kennedy a purtat mai multe ceasuri de lux, precum Omega Speedmaster si Rolex Day-Date, imaginea sa este asociata cu un Cartier Tank din aur alb.

Louis Cartier, nepotul fondatorului comaniei franceze de ceasuri a creat primul Tank Cartier in 1917. Designul ceasului este inspirat de tancurile Renault folosite in timpul primului razboi mondial. Cartier Tank este unul dintre cele mai de succes ceasuri, existand peste treizeci de variante de design.

Modelul purtat de Kennedy era din aur galben, fiind prevazut cu o curea din piele de culoare neagra. Kennedy purta ceasul pe 22 noiembrie 1963 cand a fost asasinat la Dallas.

Lyndon Johnson, Rolex Day-Date

Niciun alt ceas nu este mai puternic asociat cu presedintia americana decat Rolex Day Date. A fost primul ceas de mana la care se schimba automat ziua si data. PResedintele a purtat ceasul de cand a intrat in Casa Alba, dupa asasinarea lui JFK si a continuat sa il poarte pe parcursul celor sase ani de mandat. Printre presedintii care au purtat un ceas Rolex se numara Gerald Ford, Donal Reagan si Richard Nixon.

Bill Clinton, Panerai Luminor

Pe parcursul mandatului de presedinte, Bill Clinton a purtat ceasuri la preturi accesibile, cel preferat de presedintelui fiind un Timex Ironman, care se vinde cu 50 de dolari. In viata sa personala, Clinton este un pasionat colectionar de ceasuri de lux. Modelul pe care il poarta frecvent este Panerai Luminor Marina.

Barack Obama, Jorg Gray 6500

Actualul presedinte american Barack Obama a purtat un impresionant ceas TAG Heuer in timpul campaniei sale electorale din 2008. De la preluarea mandatului, el a preferat sa poarte un ceas Jorg Greay personalizat, care i-a fost facut cadou cand a implinit 46 de ani.

Obama a purtat ceasul la numeroase evenimente importante precum discursul sau de victorie dupa alegerile prezidentiale sau cand a semnat prima sa proclamatie in calitate de presedinte al Statelor Unite in ianuarie 2009. Nu e de mirare ca Jorg Gray 6500 Chronograph este acum cunoscut ca Ceasul Barack Obama.

#ceasuri de lux, #ceas Obama, #ceas Kennedy, #ceas presedinti America , #Shopping