Ce trebuie sa stii despre cadourile corporate?

Miercuri, 22 Februarie 2017, ora 16:38
1355 citiri
Ce trebuie sa stii despre cadourile corporate?

Exista multe ocazii in care poti oferi un cadou si cel mai probabil, este bine sa iei o astfel de ocazie ca pe o oportunitate si sa oferi acel cadou. Un gest de acest fel poate sa aduca o multime de zambete, poate sa lege strans relatii si poate sa iti ofere o stare de bine.

Atunci cand vorbim despre cadouri pentru prieteni apropiati si familie, lucrurile sunt simple. Stii ce prefera fiecare persoana si poti lua cele mai bune decizii.

Atunci cand trebuie sa cumperi cadouri pentru colegii de munca, partenerii de afaceri sau sefi, lucruile sunt ceva mai complicate. Este adevarat ca exista deja site-uri dedicate cadourilor corporate, insa ar trebui sa te informezi inainte de a face o achizitie. Iata, asadar, cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre cadourile corporate.

Cand trebuie sa oferi cosuri corporate si cui le oferi?

Chiar daca in magazine gasesti o multime de cosuri cadou pentru Paste, pentru Craciun si pentru alte sarbatori mari, nu trebuie sa astepti aceste sarbatori pentru a oferi un cadou. Din contra, este bine sa oferi cadouri atunci cand oamenii nu se asteapta. Niste cosuri cadou achizitionate pentru clienti, pentru angajati sau pentru sefi, pot sa reprezinte o mare bila alba in dreptul tau.

Este bine sa oferi cadouri tuturor oamenilor care inseamna ceva pentru compania ta si pentru jobul pe care il faci, aici intrand persoane precum angajatii sau partenerii.

Evident, nu trebuie sa oferi aceleasi lucruri fiecarei persoane, pentru ca in caz contrar s-ar putea sa dai faliment.

* Pentru clienti achizitioneaza lucruri care sa imbunatateasca serviciile pe care le oferi sau accesorii ce au legatura cu activitatea ta;

* Pentru partenerii de afaceri achizitioneaza cosuri cadou cu cat mai multe produse de buna calitate in ele;

* Pentru sefi achizitioneaza accesorii scumpe, cum ar fi un set de pixuri de foarte buna calitate.

Ce trebuie sa faci pentru a obtine totul de la gestul tau?

Nu orice cadou este primit cu bratele deschise. In multe cazuri, unele cadouri pot sa jigneasca, lucru pe care cu siguranta nu ti-l doresti. Daca vrei ca totul sa mearga ca pe roate este bine sa urmezi cativa pasi.

Un prim pas este acela de a personaliza fiecare cadou pe care il oferi. Indiferent de cine este in postura de persoana care primeste cadou, este bine sa aiba impresia ca este doar pentru el. Poti sa personalizezi absolut orice tip de cadou. Pana la urma, faci un astfel de gest pentru persoane cu care ai o oarecare legatura, asadar, te poti lega de aceasta legatura.

Evident, exista exceptii. Pentru angajati, spre exemplu, un bonus financiar poate sa fie mult mai apreciat decat un cadou clasic. De asemenea, daca ai foarte multi clienti, s-ar putea sa fie mult mai ok sa alegi un cadou generalist, pe care sa il trimiti fiecaruia in parte.

Un al doilea pas este sa iti faci un buget cat mai corect. In lumea business s-ar putea sa ai foarte multe cadouri de facut, asadar, este bine sa fii calculat. Nu trebuie sa neglijezi pe nimeni si in acelasi timp nu trebuie sa investesti extrem de multi bani.

De multe ori, un cadou prea scump poate sa jigneasca o persoana, asadar nu opta niciodata pentru lucruri mult prea scumpe.

Inainte de a trimite un cadou, incearca sa te informezi in legatura cu subiectele sensibile. Spre exemplu, este bine sa stii sensibilitatile religioase ale fiecarei persoane, in asa fel incat sa nu ii trimiti unui evreu felicitare de Craciun.

Evita sa oferi cadouri pe care le-ai primit. Este o tactica des intalnita, insa poate sa aiba repercursiuni asupra gestului tau. Daca nu iti place un cadou primit sau te poti lipsi de el, incearca sa il pui intr-un sertar in loc de a-l reoferi cuiva.

Cat trebuie, totusi, sa cheltuiesti pentru un cadou?

In principiu, nu trebuie sa cheltuiesti mai mult de 200 de lei pentru un cadou corporate. Exista cosuri cadou foarte frumoase, la preturi mult mai mici. Daca ai multe persoane carora trebuie sa le oferi un cadou, te poti multumi si cu sume mult mai mici, cum ar fi 20-30 de lei. Pot fi gasite cadouri cu adevarat interesante la un astfel de pret.

O gama foarte larga de cosuri cadou si o plaja foarte variata de preturi, puteti gasi pe www.boutiquecadeaux.ro.

Pentru a stabili exact bugetul, in primul rand trebuie sa faci o lista cu toate persoanele care urmeaza sa primesasca un cadou. De asemenea, este bine sa verifici cati bani ai la dispozitie.

Relatia cu persoanele de pe lista este si ea foarte importanta, deoarece poti decide care este valoarea cadoului fiecaruia. De regula, intr-o companie, cele mai scumpe cadouri trebuie sa fie pentru angajati, urmate de cadourile pentru clienti si parteneri.

Greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand oferi un cadou corporate

Evident, exista o multime de greseli pe care le poti face si pe care este bine, pe cat posibil, sa le eviti:

* Nu face cadouri cu conotatie sexuala sau cu un simt al umorului mult prea dezvoltat. Chiar daca pentru prieteni merg, pentru persoane cu care ai strict o relatie profesionala s-ar putea sa nu fie intocmai ok.

* Nu trimite cadoul prin posta. Daca poti sa oferi un cadou face to face, fa-o. Daca ai foarte multe persoane carora trebuie sa le oferi cadou, incearca sa il personalizezi cat mai mult. O felicitare scrisa de mana, spre exemplu, poate sa fie mai mult decat bine venita. Daca scrii ceva nu face greseli gramaticale.

* Nu oferi cadouri prea scumpe. Am mai amintit, insa este bine de conturat acest aspect. Cadourilr prea scumpe pot sa fie jignitoare pentru cel care le primeste.

* Ramai neutru in ceea ce priveste subiectele sensibile. Religia, orientarea sexuala sau orientarea politica nu trebuie sa faca parte dintr-un cadou. Daca vrei ca totul sa fie perfect, evita sa aduci in discutie astfel de subiecte si sa stai cat mai neutru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cosuri cadou Paste , #Shopping