Casele finlandeze in sistem kit complet intra pe piata romaneasca de la 40.000 de euro

Vineri, 16 Martie 2012, ora 19:01
5291 citiri
Casele finlandeze in sistem kit complet intra pe piata romaneasca de la 40.000 de euro

Casele prefabricate din lemn sub brandul finlandez Honka intra din martie pe piata din Romania. Cea mai ieftina casa de 80 mp costa 40.000 de euro si durata lor de montare fiind de trei saptamani.

Clientii isi pot comanda casa dintr-un catalog, urmand ca aceasta sa fie livrata sub forma de kit complet, inclusiv ferestre si instalatii sanitare.

Beneficiind de un design unic, locuintele sunt concepute in functie de nevoile familiilor proprietare iar durata de montare a lor este de aproximativ trei saptamani.

Clientii pot opta atat pentru case in regim permanent, cat si case de vacanta.

Pentru constructia locuintelor se foloseste o tehnologie moderna de a produce materiale de constructie din pin nordic de calitate premium, rezistente si ecologice. De asemenea, casele au o acustica si o eficienta termica mai buna chiar si decat cele construite din piatra. Ele sunt create din grinda lamelara si au etansari cu garnituri puse inca din fabrica.

"Conceptul de este inca nou in Romania. Exista totusi o cerere pentru locuinte din lemn si la noi in tara. Clientii unui astfel de produs cauta ce este mai bun", a declarat Cristy Baisan, managerul Finn Land Business.

Prima proprietate din lemn produsa de Honka din Romania a fost deja asamblata la Azuga si apartine unui om de afaceri din Brasov. Finn Land Business planuieste ca urmatoarea casa sa fie ridicata in Neptun, pana la sfarsitul lunii mai, pentru a servi drept locuinta-model potentialilor cumparatori.

Casele din lemn, in programul Prima casa

In plus, compania importatoare intentioneaza sa convinga guvernul roman sa accepte Honka in programul Prima Casa, astfel incat cei care detin un teren sa isi poata achizitiona o astfel de casa preambalata.

Grupul Honkarakenne este principalul furnizor de constructii din lemn autentic sub marca Honka. Gama de produse include case rezidentiale si de vacanta, precum si proiecte la scara larga precum hoteluri, restaurante si sate de vacanta.

Aproape 80.000 de produse Honka au fost vandute in peste 50 de tari, inca din 1958. Productia acestora are loc in Finlanda. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de 55 milioane euro, din care un procent de 56% a fost dat de exporturi.

Evenimentul va avea loc la Hotelul Howard Johnson, in sala Florida, incepand cu ora 10.30.

#case lemn Romania, #case finlandeze lemn Romania, #case lemn Honka , #Shopping