Cardurile de credit premium, semn al distinctiei

Marti, 21 Februarie 2012, ora 07:45
2673 citiri
Cardurile de credit premium, semn al distinctiei

Bogatii americii au la dispozitie nenumarate moduri in care sa isi expuna statutul, dar unul dintre cele mai intalnite moduri este detinerea unui card de credit exclusivist.

Doar 1% din populatia SUA detine un Visa Black Card, in timp ce si mai putini poarta in portofel un American Express Centurion Card.

"Acesti detinatori de carduri au venituri foarte mari, un rating de credit mare si cheltuieli masive", sustine Thomas Hobbs, director al Discover Network, care include si emitentul de carduri premium.

Cu taxe anuale de administrare de peste 350 dolari, cardurile de credit ultra-premium asigura o viata plina de lux. Iata cateva dintre beneficiile care vin odata cu cardurile de credit de acest tip:

1. Calatorii

Majoritatea oamenilor de afaceri care nu stau la coada la bilete sau la controalele de securitate in aeroporturile americane detin un astfel de card de credit. Pe langa timpul castigat in astfel de ocazii, acestia au si intaietate la imbarcare si sunt scutiti de anumite taxe impuse de liniile aeriene.

Beneficiile se extind si la cazare, majoritatea hotelurilor oferind upgrade-uri la camere, mic dejun gratuit, credit la spa sau mancare si bauturi gratuite.

2. Service

Cardurile de credit premium vin cu "asistenti personali". Majoritatea emitentilor ofera asistenta 24 ore, in orice zi a saptamanii pentru a-i scuti pe acestia de actiuni banale precum procurarea de bilete greu de gasit, rezervarea unei mese la un restaurant exclusivist si coordonarea calatoriilor.

Alte servicii unice sunt cele de traducere de urgenta, prognoze meteo, locatii ale ATM-urilor, sfaturi in privinta unor servicii de specialitate, precum croitori de lux, sau chiar gasirea unor carti rare sau a altor obiecte, in vederea cumpararii acestora.

3. Recompense

Emitentii acestor carduri exclusiviste ofera puncte de recompensa pentru diverse activitati precum inregistrarea pentru un cont online. Detinatorii de carduri ce au legatura cu diverse companii aeriene primesc bonusuri la achizitii.

De altfel, unii emitenti organizeaza evenimente pe baza de invitatie, unde doar detinatorii cardurilor respective pot intra. Un exemplu ar fi o masa organizata in Insulele Cayman unde mancarea este gatita de bucatari de renume international.

4. Status

Cele mai exclusiviste carduri de credit sunt facute din materiale speciale. De exemplu, J.P Morgan Palladium Credit Card este denumit dupa metalul din care e facut. Paladiul este un metal alb, usor si durabil, similar cu platina, dar mai ieftin. Visa Black Card de la Barclays este facut din carbon, in timp ce American Express Centurion Card este realizat din grafit.

Cardurile "Palladium" si American Express ofera detinatorilor posibilitatea de inchiriere de avioane private, in timp ce Visa Black Card vine cu cadouri din partea unor branduri de top.

5. Discretie

Emitentii de carduri de credit tin secrete detaliile produselor de lux. Spre exemplu, pe site-ul American Express nu exista nicio informatie despre cardul de credit premium. Se spune ca, pana in urma cu putin timp, cardul de credit special era accesibil doar pe baza de inviatie, dar, din nou, oficialii companiei emitente refuza sa dea informatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carduri premium bogati, #carduri american express, #cadouri carduri , #Shopping