Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Canon lanseaza un aparat foto ce poate fi folosit de televiziuni drept camera

Canon lanseaza un aparat foto ce poate fi folosit de televiziuni drept camera


Modelul Cannon C300 EOS a primit certificarea BBC pentru a fi folosit la producerea unor programe difuzate pe varianta HD a postului de televiziune.

Canon EOS C300, din gama Cinema EOS System a indeplinit standardele EBU cerute de BBC pentru camerele de filmare verificate pe grila EBU R118. Indeplinirea acestor strandarde permite echipelor de productie BBC, atat externe cat si interne, sa foloseasca EOS C300 la producerea unor programe ce vor fi difuzate pe canalele BBC HD.

De la inceputul anului 2011, EOS C300 este cea de a treia camera video profesionala de la Canon aprobata de BBC, alaturandu-se modelelor Full HD XF305 si XF300, ce au fost aprobate in ianuarie anul trecut.

"Prin utilizarea expertizei noastre in domeniul filmului, emisiei TV, aparatelor DSLR si lentilelor, am creat un produs ce ofera pasionatilor de film posibilitatea de a fi creativi. Calitatea si versatilitatea il fac ideal pentru diferite tipuri de filmare, de aceea suntem nerabdatori sa vedem cum il va folosi BBC-ul", a declarat Kieran Magee, director al departamentului Professional Marketing la Canon Europe Ltd.

Fiind un model reprezentativ pentru Canon, EOS C300 combina experienta Canon in constructia senzorilor si a lentilelor pentru a crea o camera compacta, versatila ce ofera o imagine de o calitate exceptionala, precum si flexibilitatea de a filma intr-o gama larga de situatii diferite.

EOS C300 ofera specificatii de top, incluzand si un nou senzor CMOS echivalent Super 35mm ce detine aproximativ 8.29 millioane de pixelie efectivi. Compresia MPEG-2 Full HD si inregistrarea la 50 Mbps permite pasionatilor de film sa stocheze direct pe doua carduri de memorie CF, in timp ce compresia 4:2:2 ofera o gradare imbunatatita si detalii fine, reducand aparitia la marginile cromatice a artefactelor numite "jaggies".

Ca parte a sistemului EOS, modelul EOS C300 este compatibil cu gama de lentile Canon EF ce cuprinde peste 60 de modele - oferind pasionatilor de film o serie de optiuni creative de neegalat. De asemenea, Canon si-a folosit experienta in constructia obiectivelor pentru a crea o noua linie de lentile EF Cinema ce sunt concepute special pentru utilizarea video, fiecare dintre ele oferind performante optice 4K exceptionale si compatibilitate cu formatul de imagine echivalent Super 35 mm.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1608 ori