Cadou oferit de Carol al II-lea, scos la licitatie dupa 35 de ani

Joi, 26 Aprilie 2012, ora 12:31
1910 citiri
Cadou oferit de Carol al II-lea, scos la licitatie dupa 35 de ani

O pereche de cercei daruita de regele Carol al II-lea amantei si viitoarei sale sotii, Elena Lupescu este scoasa la licitatie. Cat valoreaza cerceii si de ce nu s-a stiut despre existenta lor timp de mai bine de 35 de ani?

Oricat de surprinzator ar suna, cercei nu au reusit sa impresioneze actualii proprietari si au fost pastrati intr-un sertar timp mai bine de trei decenii, inainte de a fi preluati de experti.

Bijuteria este un cadou oferit de imparatul Carol al II-lea Elenei Lupescu in 1930. Ea a lasat bijuteriile unei prietene din Marea Britanie, inainte de moarte ei din 1977, scrie Bornrich.

Pentru cerceii nu erau pe gustul ei, prietenei Elenei Lupescu i-a inchis intr-un sertar, unde fost pastrati timp de 35 de ani.

Nepotul femeii, care a mostenit bijuteriile a mentionat intamplator de acesti cercei intr-o conversatie cu un colectionar.Expertii s-au aratat impresionati de valoarea bijuteriilor.

Perlele din marmura de care sunt prinse diamante alb si albastru sunt foarte rare. Orice perla cu marimea de peste 100 de unitati este rara, iar cele doua perle au 132 respectiv 138 de unitati, a precizat Jonathan Edwards , expertul care se ocupa de licitatie.

Realizati in secolul trecut, cerceii au fost cumparati de catre Carol al II-lea, nepotul reginei Victoria a Marii Britanii si au avut ca unic proprietar pe Elena Lupescu. Bijuteriile ar fi fost daruite in timpul exilului regelui Carol al II-lea, intr-una din calatoriile lor prin Europa.

Cerceii vor fi vanduti in cadrul unei licitatii organizate de Casa Woolley si Wallis din Salisbury.

Elena Lupescu, amanta regelui devenita ulterior sotia sa a fost un personaj controversat, detestata din cauza influentei nefaste pe care o avea la Curtea Romaniei.

Potrivit estimarilor specialistilor, licitatia va porni de la 120.000 de lire si ar putea junge si al 500.000 de lire.

#cercei regele Carol, #cercei regali, #pret cerecei Elena Lupescu, #pret cercei regele Carol, #cercei licitatie , #Shopping