Brandul de lux Hermes se lupta cu recesiunea. Versace face compromisuri

Miercuri, 24 Aprilie 2013, ora 15:07
1696 citiri
Brandul de lux Hermes se lupta cu recesiunea. Versace face compromisuri
Magazinul Hermès de pe Wall Street, New York. Sursa foto: Getty Images

Brandul parizian de lux Hermes a hotarat sa imbunatateasca colectia de genti din piele si linia de accesorii din cauza vanzarilor aflate in scadere. China si Europa au ramas indiferente la actiunile colosului din moda care se lupta cu cele mai slabe incasari inregistrate in ultimii trei ani, relateaza "The Guardian".

Ultima veste venita dintr-o industrie zguduita de criza globala o reprezinta decizia echipei manageriale Hermes de a schimba conceptul dupa care se ghideaza casa de moda.

Brandul a hotarat sa remodeleze colectia de genti din piele si linia de accesorii. Motivul l-a reprezentat insuccesul gentii Birkin, in valoare de 13.000 de euro, pe piata si rata vanzarilor pentru colectia de ceasuri care a scazut cu aproximativ 5%.

Apus pentru haute couture?

In 2008, brandul Christian Lacroix a inregistrat o pierdere de 10 milioane de euro, iar lucrurile s-au inrautatit in anul urmator, cand vazarile articolelor din colectia primavara-vara a casei de moda au inregistrat o scadere de 35%. Dupa ce a fost refuzat, rand pe rand, de catre toti investitorii firmei, Christian Lacroix, fondatorul brandului omonim, s-a vazut nevoit sa ceara justitiei franceze protectie fata de creditori.

Criza economica nu a crutat nici marile nume: valoarea conglomeratului francez LVMH a fost redusa la jumatate, in toamna anului 2008, iar brandul Burberry a concediat 540 de angajati, potrivit site-ului memoireonline.com.

Citeste mai multe despre Hermes se lupta cu recesiunea, in timp ce Betsey Johnson si Versace fac compromisuri in industrie. Cum "a accesorizat" moda criza globala? pe

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari branduri lux, #vanzari haute couture, #criza branduri lux, #concept colectie Hermes, #criza case moda lux , #Shopping