BNR emite o moneda dedicata lui Carol Popp de Szathmari

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 11:12
2531 citiri
BNR emite o moneda dedicata lui Carol Popp de Szathmari

Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 27 februarie 2012, o moneda din argint dedicata aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui Carol Popp de Szathmari.

Moneda are o valoare nominala de 10 lei, are forma rotunda, cu margine zimtata, diametru de 37 milimetri, greutate de 31,103 grame si un tiraj de 500 de exemplare.

Aversul reda un instantaneu bucurestean care prezinta Universitatea si Palatul Sutu, fotografiat de Carol Popp de Szathmari, suprapus peste elementele diafragmei unei camere foto; stema Romaniei, valoarea nominala "10 LEI", anul de emisiune "2012" si inscriptia in arc de cerc "Romania".

Reversul prezinta portretul lui Carol Popp de Szathmari si semnatura acestuia; profilul artistului, trei pensule suprapuse peste o paleta de pictura si anii intre care a trait acesta "1812-1887".

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 365,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 200 de ani de la nasterea lui Carol Popp de Szathmari au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint, se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

#BNR emisie moneda, #numismatica moneda BNR, #monede argint BNR , #Shopping