Bijuteria ta poate fi o mica opera de arta: Hommage a Claude Monet

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 00:00
3928 citiri
Bijuteria ta poate fi o mica opera de arta: Hommage a Claude Monet

Casa vieneza de bijuterii FREYWILLE a lansat si in Romania cea mai noua colectie a sa "Hommage a Claude Monet".

Business24 te invita sa arunci o privire si sa-ti inveselesti tinutele cu o astfel de bijuterie emailata, desprinsa parca din tablourile marelui pictor.

Cele trei seturi lansate la sfarsitul acestei saptamani la Palatul Noblesse se numesc "Giverny", "Honfleur" si "Orangerie".

Ele sunt "inspirate din capodoperele de neuitat ale lui Monet" si "reusesc sa readuca la viata atmosfera curentului impresionist si frumusetea gradinii in floare de la Giverny", spun oficialii FREYWILLE Romania.

"Claude Monet a aspirat continuu la atingerea imposibilului, la fuzionarea operelor sale cu sublimul. Multi dintre contemporanii sai au incercat sa descrie realitatea intr-o forma perfecta, insa impresionistul francez si-a dorit mai mult: sa portretizeze frumusetea naturii care ne inconjoara si sa transpuna pe pȃnza momentul contopirii pensulei cu vopseaua. Scopul sau a fost sa surprinda incontestabila frumusete a decorului natural.

Artistul a descoperit ca influenta luminii naturale si utilizarea culorilor puternic contrastante asigura prezenta paletei de elemente artistice cautate - umbre, reflexii si efecte de oglinda. Reprezentantii de seama ai impresionismului si-au propus sa capteze imaginea trecatoare a momentului, devenind astfel deschizatori de drumuri ce au dezvaluit un nou si neobisnuit mod de a vedea lumea prin intermediul panzelor lor", se mai arata in comunicatul casei de bijuterii.

GIVERNY - O gradina a perspectivei, posibilitatilor si culorilor

Intocmai ca o oaza in floare, gradina de la Giverny a devenit un refugiu pentru Claude Monet, un loc unde mintea lui se putea odihni si imaginatia sa prelua controlul. Abundenta de irisi, crini, Wisteria si nuferi, dar si tacutul lac sau podul in stil japonez, au contribuit la crearea peisajul idilic. Prin picturile sale inspirate de gradina de la Giverny artistul a reusit sa transpuna pe pȃnza adoratia sa pentru acest loc si imprejurimile sale uimitoare.

Pe suprafata pretioasa din email a noului set FREYWILLE - Giverny toate elementele se intrepatrund armonios: flora, natura cruda, lumina si culorile abstracte pentru care Monet este omnicunoscut. Din dragoste pentru detaliu, artistii FREYWILLE au captat cu ajutorul tuselor impresioniste de penel efectul de oglinda - un dans elegant printre firele de iarba si gradina in floare.

HONFLEUR - Locul de nastere al impresionismului

Farmecul idilic al Normandiei a influentat multi artisti prin portul Honfleur si imprejurimile sale, ce au devenit un centru de inspiratie creativa in timpul curentului impresionist. Frumusetea florilor de la Honfleur a avut o semnificatie speciala pentru Monet - ii placea sa fie inconjurat de natura si a subliniat acest aspect in lucrarile sale cu ajutorul motivelor florale.

Crizantemele au fost unul dintre motivele recurente in creatiile artistului francez. Acesta a interpretat si transpus in tablourile sale frumusetea opulenta a gratioaselor flori, dȃndu-le viata cu ajutorul tuselor de penel luxuriante. Design-ul in email al setului Honfleur prezinta crizantema in acelasi mod sinergetic ce incȃnta simturile.

In realizarea portretului acestor minunate capodopere ale naturii, Monet a preferat o paleta de culori calde - rosu, portocaliu si roze, nuante folosite si de artistii FREYWILLE in realizarea pretioaselor bijuterii cu email.

Honfleur prezinta nu numai dragostea profunda a acestui artist pentru natura, ci si un omagiu al entuziasmului si pasiunii acestuia pentru arta japoneza - un contur in stil caligrafic, realizat din aur de 24k, invaluie delicat petalele florilor.

ORANGERIE - Frumusetea naturii

Realizarea impresionantului tablou "Les Nympheas" - "Nuferii", prezent in cadrul Musee de l'Orangerie din Paris, a durat 14 ani - artistul a realizat un colaj de peste 300 de tablouri ce formeaza opt compozitii poetice ce pot fi admirate pe peretii a doua camere ovale.

Interiorul minimalist pune in evidenta perfectiunea vizibila a acestei opere grandioase iar sentimentul de pace este palpabil pentru cei care intra in aceasta oaza. Acest mediu reprezinta "rama" perfecta pentru coplesitoarea pictura cu nuferi ce se intinde pe o lungime de peste 300 de metri.

Un loc de relaxare si reflectie - atmosfera aduce la viata mediul creat de Claude Monet in gradina sa de la Giverny .

Design-ul setului FREYWILLE - Orangerie reda in culori amprenta naturii asupra fiintei umane si felul in care aceasta poate influenta gȃndurile, starile si introspectia geniului creator. Prezenta nuferilor, un laitmotiv artistic impunator, aduce in prim plan buchetul de sentimente si senzatii ale gradinei de la Giverny, cu florile sale parfumate, raze calde de soare si vant bland de Normandia.

#colectia Hommage Claude Monet, #Hommage a Claude Monet FreyWille, #bijuterii aur pictate email , #Shopping