Arta de a darui si de a primi, un business profitabil

Luni, 04 Iunie 2018, ora 12:51
1457 citiri
Arta de a darui si de a primi, un business profitabil

Istoria ne arata ca inca din vremurile stravechi se obisnuia oferirea de daruri. Initial aceasta practica se asocia cu supunerea fata de zei, apoi cu rasfatul fata de partener, cand femeia era "imbracata" de bijuterii. Partea masculina cunostea rasfatul unui astfel de moment mai cu seama daca era vorba de un statut - conducator militar, rege, print, nobil de orice fel etc.

In timp, practica de a oferi cadouri nu a disparut, ba chiar s-a dezvoltat si rafinat. Se ofera cadouri cu gust si atentie, cu semnificatie.

Au inceput si sa se diversifice ofertele, intrucat scopul unui cadou poate cunoaste diferite perspective: ce este potrivit pentru un membri din familie spre exemplu nu poate fi un cadou potrivit de inmanat unui colaborator.

Nisa cadourilor corporate

Se crede ca aceasta practica vine de la americani, cei care prin metoda practica au dedus cata influenta poate avea un mic gest de atentie.

Au luat nastere cadourile corporate, acum fiind de altfel o metoda prin care se consolideaza parteneriate, se face mai multa vizibilitate si nu in cele din urma se intretin relatii parteneriale.

De asemenea, astfel de cadouri sunt o alegere clasica si a marilor companii pentru un cadou potrivit de oferit angajatilor.

Cum in astfel de relatii nu este loc de interpretari, se va dori un stil neutru, un cadou apreciat totusi. Cosurile cadou, cu tot soiul de bunatati reprezinta optiunea populara pentru primele de sarbatori si nu numai.

Cum a ajuns insa ca un astfel de domeniu sa dezvolte o intreaga industrie? Cum au facut cadourile sa devina sursa a unui business? O explicatie in acest sens ar putea sa existe tocmai in evolutia societatii.

Pe masura ce au aparut tot felul de lucruri, obiecte, lumea simtea nevoia si de altfel de cadouri fata de clasice buchete de flori si ciocolata. Veneau alte trenduri, altele erau lucrurile in voga sau la mare cautare.

Sa ne gandim spre exemplu la perioada comunista din tara, cand optiunile de orice fel erau limitate, aproape ca orice nu se gasea atat de usor pe piata putea fi sursa de inspiratie pentru un cadou bine ales.

Un coniac, spre exemplu, sau o bautura fina erau mari surprize la acea vreme, aveau si preturi foarte mari deci garantat aveau efectul de maxima impresionare a destinatarului.

Nisa cadourilor la ora actuala

Asadar, pe fondul nevoii pana la urma a face alegeri inspirate in materie de cadouri au aparut si astfel de business-uri. Oamenii au apreciat instant astfel de magazine, pentru ca gaseau in acestea un sprijin real si de specialitate privind arta de a darui, de a alege un cadou.

De la cadouri barbati si pana la cele potrivite pentru femei, sefi, colegi, prieteni sau chiar copii, fiecare magazin in parte miza pe o categorie de mare interes.

O demonstreaza si un magazin la ora actuala cu o popularitate crescuta. www.giftexpress.ro a dus nisa la un nivel mai complex, incluzand in ofertele sale mai toate tipurile de cadouri.

Preturile sunt si ele dintre cele ce ating o clasa diversa, asadar ca si cand s-a multumit pe toata lumea cu tot felul de idei si optiuni de cadouri.

O alta diferenta notabila se refera si la stil, pretentii si asteptari. Tocmai de aceea, aceasta industrie este prospera. Asteptarile sunt mai mari intrucat societatea s-a schimbat, acum multe lucruri sunt mai accesibile si pare destul de greu sa se gaseasca acel element care sa impresioneze.

Totusi, nimic nu este pierdut; jucatorii din aceasta piata au gasit o abordare care sa incante si astfel de persoane, mai sofisticate sa spunem. Poate ca la birou obiectele de decor clasice par depasite, astfel ca un ceas premiu va fi ceva mai mult decat se asteapta destinatarul.

De asemenea, un deschizator de scrisori suna atat de elegant, incat practic lanseaza ideea nostalgica de a colectiona obiecte interesante si utile in acest mediu de activitate.

Asadar, cu o atentie sporita oferita fiecarui detaliu, cadourile in ziua de astazi sunt mai complexe ca oricand. Pe asta se bazeaza si magazinele de profil, castigand tot mai multa popularitate. Poate ca nu intelegem importanta acestui fapt pana la proba contrarie, ori o atentie, un cadou fie el si simbolic isi gaseste foarte repede loc de interes in relatiile de orice fel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cadouri online, #cadouri barbati , #Shopping