Alain Delon isi scoate la vanzare colectia de ceasuri

Luni, 05 Martie 2012, ora 20:01
5814 citiri
Alain Delon isi scoate la vanzare colectia de ceasuri

Alain Delon isi scoate la vanzare colectia de ceasuri, alcatuita din numeroase modele prestigioase, la cateva luni dupa ce actorul s-a despartit de o mare parte din colectia sa de arta contemporana si de colectia sa de vinuri scumpe.

Rolex, Cartier, Blancpain, Audemars-Piguet, Vaucheron Constantin, Breitling - in total 100 de ceasuri de lux, cumparate sau primite de actorul francez in ultimii 50 de ani, vor fi scoase la vanzare in cadrul licitatiei organizata pe 5 aprilie. Licitatia va fi organizata de casa Cornette de Saint Cyr, la Hotel Salomon de Rothschild din Paris.

Inainte de a fi scoasa la licitatie la Paris, colectia de ceasuri va fi expusa la Hong Kong, in perioada 22 - 24 martie. Casa Cornette de Saint Cyr spera astfel intr-o participare numeroasa la licitatie a oamenilor de afaceri din China, tara in care actorul francez se bucura de o popularitate uriasa.

"Delon a devenit un substantiv comun in China, un sinonim pentru frumusetea masculina in randul tinerilor chinezi. Catalogul licitatiei va fi bilingv, francez-chinez", au declarat reprezentantii casei de licitatii franceze.

"La fel ca in cazul tuturor colectiilor pe care le-a alcatuit, Alain Delon s-a lasat ghidat de intuitia sa, fara sa cedeze vreunei mode. Astfel, colectia sa cuprinde unele dintre cele mai frumoase modele clasice de ceasuri, inclusiv cinci modele Breitling cu o alura sportiva si trei modele Rolex, dintre care un magnific Daytona, estimat intre 5.000 si 7.000 de euro", au adaugat expertii casei Cornette de Saint Cyr.

Vedeta licitatiei va fi probabil un model "Royal Oak" Audemars-Piguet, un ceas de mana pe care starul francez l-a purtat in filmele "Ca un bumerang/ Comme un boomerang" (1976), "Pe cuvant de politist/ Parole de flic" (1985) si "Nu deranjati politistul care doarme/ Ne reveillez pas un flic qui dort" (1988). Casa franceza considera ca acest ceas ar trebui sa depaseasca cu mult estimarea initiala de 2.500-3.000 de euro.

In noiembrie 2011, scoaterea la vanzare a colectiei de vinuri a actorului francez, ce a cuprins 1.000 de sticle de vinuri scumpe, a generat incasari de 250.412 de euro, depasind de peste 2,5 ori estimarile.

In 2007, sapte recorduri mondiale au fost inregistrate cu ocazia vanzarii la licitatie a 40 de tablouri provenind din colectia de arta a actorului Alain Delon. Tablourile au fost vandute pentru suma totala de 8,74 milioane de euro.

Alain Delon, in varsta de 76 de ani, a declarat atunci ca isi disperseaza colectiile, intrucat prefera "sa regleze acum aceste probleme" si ca "detesta licitatiile postume".

#colectie de ceasuri Alain Delon, #Alain Delon licitatie ceasuri , #Shopping