Esti un sef agresiv? Afla cum se simt angajatii tai

Vineri, 01 Mai 2015, ora 00:00
3106 citiri
Esti un sef agresiv? Afla cum se simt angajatii tai
Foto: Opus Chicago

Una din marile probleme dezbatute in cabinet se refera la relatiile de serviciu si in mod special la relatia cu seful.

De cele mai multe ori se vorbeste despre modul agresiv in care acesta incearca sa se impuna sau intelege sa se comporte cu subalternii.

In primul rand, este foarte important de inteles de ce ne comportam agresiv, iar motivele pot fi personale sau profesionale, de la traume din familie, afectiuni medicale sau vicii scapate de sub control, pana la deadline-uri imposibile sau teama de a nu pierde controlul.

Odata descoperita cauza agresivitatii stim si unde si cum se va da batalia. Daca problemele sunt de ordin personal, atunci trebuie imbunatatita relatia personala.

Daca problemele sunt de ordin profesional, este bine sa evaluati foarte clar natura acestora.

O prima observatie terapeutica consta in faptul ca o astfel de relatie acapareaza pur si simplu angajatul.

Acesta nu face decat sa se planga si eventual sa-si inece amarul in alcool, ori sa-si verse nervii pe propria familie sau prieteni, ceea ce poate duce in timp la falimentul propriei vieti.

O relatie cu un sef agresiv incarca in asemenea masura un angajat, incat aceasta ajunge destul de repede sa-si distruga propria familie sau relatiile sociale.

Ori il poate face, pur si simpu, sa nu se mai bucure de viata, sa aiba senzatia ca nu mai are timp de nimic, ca este batran si bolnav sau ca este prea tarziu sa mai poata face ceva, preferand sa ramana in aceasta relatie, care il distruge intai ca om si abia apoi ca angajat.

Productivitatea muncii este si ea afectata, in mod evident, asa ca poate nu ar strica sa acorzi mai multa atentie relatiei cu subalternii tai si chiar sa-i incurajezi sa apeleze la un psiholog, daca vezi ca lucrurile nu sunt tocmai in ordine.

Constantin Cornea

Psihoterapeut

Clinica Psievolution

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sef comportament agresiv, #comportament agresiv, #esti un sef agresiv, #sunt un sef agresiv , #Sfatul psihologului