Cum poti gestiona timpul mort din activitatea zilnica?Iata cateva sfaturi

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 19:16
2377 citiri
Cum poti gestiona timpul mort din activitatea zilnica?Iata cateva sfaturi

Gestionarea timpului mort atunci cand o intalnire incepe mai tarziu, sau cand cineva anuleaza in ultima clipa iti poate oferi o stare de confort, insa te poate ajuta si sa ajungi la zi cu to do-list-ul.

Ati ajuns vreodata la o intalnire cu 10 sau 20 deminute intarziere? Ai asteptat la o cafenea sau la un restaurant pentru cineva care a uitat complet de intalnire? Daca calatoresti, ai avut o intarzirere la zborul pe care trebuia sa il iei?

Este posibil sa fi patit toate acestea in aceeasi saptamana, fara ca vreodata sa fii pregatit sa profiti de acest timp mort.In schimb, iti consuma energie si iti creaza frustrari si stres.

Poti profita de aceste "scurgeri de timp". 15 minute de aici, 30 de minute de acolo, o ora intreaga de dincolo pot deveni, intr-o saptamana obisnuita pana la 5 ore de timp suplimentar. Cu putina planificare poti transforma modificarile de ultima ora din program in avantajul tau. Iata cateva modalitati care te pot ajuta sa profiti de acest timp mort de la Entrepreneur.

1.Schimba-ti mentalitatea. Daca obisnuiai sa fii foarte stresat din cauza acestor situatii, trebuie sa te obisnuiesti sa gandesti altfel. In loc sa vezi aceste momente ca pauze nedorite, poti sa le vezi ca oportunitati de a face ce nu ai niciodata timp.

2.Sa ai mereu ceva de lucru la tine pentru situatia in care incepi mai tarziu intalnirea. Daca esti pregatit, poti transforma intarzierile pana la o intalnire in sesiuni productive de lucru. Gadeste-te ce te-ar putea ajuta, in functie de domeniul in care activezi. O solutie la indemana ar putea fi noile tehnologii mobile. Recomandarea noastra: ia cu tine 2 categorii de reviste:

- cele care sunt interesante pentru tine

- cele care au ca public tinta clientii tai.

Inainte de intalnire iti poti arunca un ochi pe reviste si daca vezi un articol care ar putea sa fie de interes pentru un anumit client, trimite informatia cu ajutorul mobilului.

3.Utilizati timpul pentru a invata ceva nou. Incerci sa inveti un nou soft, adu-ti computerul si urmareste un tutorial pe YouTube. Inveti o limba straina? Adu materialele de pe care studiezi la intalnire. Imprima si ia cu tine primele 5 - 10 pagini din manualul de pe care inveti.

O cheie in gestionarea timpului este de a anticipa unde vei pierde timp. Tu nu vei intotdeauna in masura sa eviti anularile, intarzierile altor persoane, dar cu putina pregatire puteti face mai multe chiar si atunci cand totul merge ca pe roate.

#gestionare timp sfaturi timp mort , #Planificarea activitatii