Nu ajungi la carnavalul de la Venetia? Vezi topul celor mai inedite carnavaluri

Luni, 20 Februarie 2012, ora 07:29
4315 citiri
Nu ajungi la carnavalul de la Venetia? Vezi topul celor mai inedite carnavaluri

Daca va pasioneaza petrecerile in strada nu ar trebui sa ratati sezonul carnavalurilor care se incheie in luna februarie.

Fie ca se numeste Mardi Gras sau Lasatul Secului, carnavalul este ultima petrecere inaintea postului de Paste. Reuters iti propune cateva destinatii unde va puteti bucura de petrecerile in aer liber.

Mardi Gras, New Orleans, 4-21 februarie 2012

Mii de turisti inunda The Big Easy annual pentru Mardi Gras in New Orleans, renumita ca fiind cea mai mare petrecere gratuita din intreaga lume. Oamenii defileaza pe strazi in tipul unor parade care incep cu doua saptamani inainte de Mardi Gras. Endymion (sambata), Bacchus (duminica), Orpheus (luni), Orpheus (luni), Zulu (Marti) si Rex (Joi) sunt cele mai faimoase parade marcate de costume inedite, multa culoare si voie buna.

Carnavalul Binche, in Belgia, 19-21 februarie

Este o onoare pentru orice locuitor al orasului sa fie solicitat sa se transforme in Gilles. Acestia sunt imbracati ca niste clovni, in costume fanteziste, masti si palarii si danseaza pe strazile orasului. Cei 1.000 de clovni sunt inima carnavalului, inclus pe lista patrimoniului imaterial al UNESCO.

Festivitatile se deruleaza in doua etape: carnavalul propriu-zis si pre-carnavalul. Carnavalul se organizeaza cu 49 de zile inaintea Pastelui. Cu trei saptamani inaintea carnavalului are loc un bal mascat, pentru care participantii isi pregatesc costume pe teme propuse de un comitet organizator, iar la final o comisie de jurizare ofera premii pentru cele mai bune costume.

Duminica este prima zi a carnavalului. Participantii ies in ritmul tobelor pe strazi, deghizati in costume realizate in mare secret si cu multa maiestrie. Ziua de luni este dedicata copiilor si tinerilor. Acestia colinda orasul de dimineata "din cafea in cafea". In timp ce in cafenelele locale au loc "lupte de confetti".

Grupurile de arlechini continua sa colinde strazile orasului de dimineata pana seara, in jurul orei 21, marsul final oprindu-se la cladirea Primariei unde se organizeaza focuri de artificii spectaculoase.

Carnavalul din Trinidad Tobago, 20-21 februarie

Carnavalul din Trinidad Tobago, este cea mai importanta sarbatoare din an. Petrecerea atrage populatia din Caraibe pe strazile din Tobago pentru a defila in costume atent confectionate. Elaborarea costumelor poate dura pana la cateva luni.

Concursul de costume pe echipe este cel mai asteptat eveniment al festivalului datorita distinctiei "Calypso Monarch", unul dintre cele mai mari onoruri din tara.

Carnavalul din Brazilia, Rio de Janeiro, 17-21 februarie

Brazilia nu are niciun competitor cand vine vorba de Carnavalul din Rio de Janeiro. Brazilienii se pregatesc cu mult timp inainte de organizarea celui mai importat eveniment din an, care in 2011 a atras peste 5 milioane de turisti.

Punctul de maxima atractie este insa Sambodromul, singura strada unde multimea este organizata: mijlocul strazii trebuie lasat liber pentru defilarea elevilor celor 18 scoli de samba.

#carnaval Venetia, #carnaval Rio de Janeiro, #carnavaluri lume, #top carnavaluri , #Petreceri