Cocteilurile de Craciun. Retete pentru o petrecere inedita

Sambata, 22 Decembrie 2012, ora 00:00
4425 citiri
Cocteilurile de Craciun. Retete pentru o petrecere inedita

Savoarea unei petreceri de Craciun ar fi incompleta fara un cocteil de calitate, care sa imbine gusturile sofisticate cu dorinta de a experimenta o bautura inedita.

Aceste bauturi sunt usor de pregatit acasa si se savureaza in voie, in timp ce impartasesti povestile din an impreuna cu familia sau prietenii.

Despre cocteiluri clasice, dar si retete noi, care te vor lasa placut surprins, vorbesc Alina Praja, reprezentant PPD Romania, distribuitorul Johnnie Walker si Smirnoff in tara noastra si Marius Ene, reprezentant al restaurantului Collage, cu retetele de Mojito Molecular Foam si Bloody Mary Sphere.

Johnnie Ginger

Ingrediente:

Johnnie Walker Red Label - 25 ml

Bere de ghimbir - 75 ml

Ghimbir - 1 buc

Lime - 1 buc

Preparare: Intr-un pahar inalt toarna Johnnie Walker Red Label si berea de ghimbir. Adauga cuburi mari de gheata, pentru a grabi racirea si evita diluarea. Freaca buza paharului cu ghimbir proaspat, pentru a pune in valoare gustul condimentat. Stoarce deasupra putin suc de lime, pentru o lovitura de gratie cu accente citrice.

Johnnie Soda

Ingrediente:

Johnnie Walker Black Label - 25 ml

Apa minerala - 75 ml

Lamaie - 1 buc

Preparare: Toarna Johnnie Walker Black Label intr-un pahar de tip rocks. Adauga 75 ml de apa minerala si cuburi mari de gheata. Decoreaza cocktailul cu o spirala de lamaie, pentru o nota insorita.

White Julep

Ingrediente:

Smirnoff Red - 60ml

Suc proaspat de lamaie - 5ml

Monin Ginger Syrup - 10ml

Coaja de Lamaie (lemon peel) - 2buc

Ghimbir - 3buc (aprox 10g)

Rozmarin - 4 ramurele

Preparare: Intr-un "speed tin" (silver mug) se zdrobesc bucatile de ghimbir, se adauga 3 ramurele de rozmarin si cojile de lamiae. Se lovesc si ele dar nu atat de energic ca si ghimbirul, se adauga Smirnoff, sucul de lamaie, siropul Monin, se umple paharul cu gheata zdrobita si se amesteca pana pe peretele exterior al paharului se formeaza o pelicula de gheata (in timpul amestecarii se mai adauga gheata daca e nevoie).

Se completeaza cu o coroana generoasa de gheata zdrobita, se orneaza cu o ramura de rozmarin, un bat din ghimbir si putina coaja de lamaie rasa peste gheata. Reteta realizata de Calin Ioaniciu, locul 1, Smirnoff Bartenders Challenge.

Happy Moment

Ingrediente:

Macaroon Syrup - 15 ml

Cardamom Syrup Cinnamon powder - 5 ml

Suc de lamaie - 20 ml

Lichior Manzana verde - 25 ml

Smirnoff Red - 45 ml

Preparare: Se pun ingredientele intr-un shaker si se agita energic. Se toarna continutul intr-un pahar de Martini si se decoreaza cu mar verde.

Se completeaza cu o coroana generoasa de gheata zdrobita, se orneaza cu o ramura de rozmarin, un bat din ghimbir si putina coaja de lamaie rasa peste gheata. Reteta creata de Preda Florian, locul 2, Smirnoff Bartenders Challenge.

White Russian

Ingrediente:

Smirnoff Vodka - 40 ml

Baileys Espresso - 40 ml

Frisca - 40 ml

Preparare: Puneti toate ingredientele intr-un pahar de tip rocks, cu gheata. Agitati bine si ornati cocktailul cu 3 boabe de cafea. Reteta de Kenji Jesse, Smirnoff Global Ambassador.

Apple Strudle

Ingrediente:

Smirnoff Vodka - 40 ml

Suc de mere - 120 ml

Scortisoara

Lime - 1 buc

Preparare: Umpleti un pahar inalt cu gheata si apoi turnati Smirnoff si suc de mere. Presarati scortisoara si stoarceti lime. Amestecati bine continutul si decorate cocteilul cu o felie de mar. Reteta de Kenji Jesse, Smirnoff Global Ambassador.

Mojito Molecular Foam

Ingrediente:

Bacardi rom - 60 ml

Lime - 1/2 fruct

Zahar brun - 10-15 ml

Frunze de menta - 9-10

Apa minerala carbogazificata - 20 ml

Preparare: Prin combinarea ingredientelor de mai sus cu un ingredient surpriza se obtine si se defineste "spuma" perfect echilibrata ce inglobeaza aceasta reteta, actiune ce transforma clasicul Mojito intr-un Mojito molecular.Reteta prezentata de Marius Ene, Collage.

Bloody Mary

Ingrediente:

Finlandia vodka- 40 ml

Worcestershire sos - 6 picaturi

Tabasco sos - 3 picaturi

Suc rosii - 150 ml

Sare si piper negru

Preparare: In reteta obtinuta prin combinarea ingredientelor de mai sus s-a adaugat o pudra obtinuta din extracte din plante, ce a imbracat lichidul intr-o sfera fixata prin introducerea intr-o baie compusa dintr-un extract din diferite tipuri de alge si un compus din apa si calciu, rezultand surprinzatoarea "Sfera".Reteta prezentata de Marius Ene, Collage.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cocktailuri Craciun, #retete cocteil Craciun, #preparare cocktail Craciun, #recomandari cocteil , #Petreceri