Vrei sa incepi o afacere? "Inarmeaza-te" cu sfaturile antreprenorilor

Miercuri, 21 Martie 2012, ora 08:14
2168 citiri
Vrei sa incepi o afacere? "Inarmeaza-te" cu sfaturile antreprenorilor

Te gandesti sa iti incepi o afacere? Este bine sa stii ca o idee geniala nu este suficienta, ca ai nevoie creativitate, si sa fii pregatit oricand de esec.

Afla care sunt recomandarile unor antreprenori de succes precum fondatorul Mashable sau Flickr pentru tinerii oameni de afaceri, potrivit Businessinsider.

Nu iti fie teama de esec

Inventatorul Spanx si fondatorul Sara Blakely le recomanda antreprenorilor care incep o afacere sa nu se le fie teama de esec.

"Tatal meu obisnuia sa ne intrebe in fiecare saptamana ce nu ne-a iesit. Daca spuneam ca nu avem nicio nereusita era foarte dezamagit.

Asta ne-a schimbat perceptia, esecul nu este cel mai rau lucru care ti se poate intampla, a nu incerca este mai grav decat sa nu reusesti".

Spatiu pentru creativitate

Fondatorul Mashable, Peter Cashmore le recomanda oamenilor de afaceri sa nu uite de creativitate.

"Ai nevoie de spatiu pentru a incerca lucruri noi si pentru a crea. Ai nevoie de timp pentru a trece de la a da sfaturi la creativitate.

In plus, toate aceste treceri produc stres. Daca esti o persoana creativa si vrei sa ramai asa, acorda-ti spatiu si timp pentru aceasta activitate".

Asigura-te ca ai toate promisiunile in scris

Marcia Kilgore, fondatorul Bliss Spa ii sfatuieste pe oamenii de afaceri sa obtina in scris toate promisiunile partenerilor de afaceri.

"Asigura-te ca partenerii de afaceri iti dau in scris promisiunile lor. Cand esti la inceput, toata lumea tinde sa fie amabila si politicoasa, dar lucrurile se pot schimba radical cu timpul si "sub influenta" banilor.

Desigur, un avocat ar putea sa descaleceasca itele, insa mai bine convinge-i sa iti dea "marturiile in scris".

Alege cu atentie nisa

Co-fondatorul Flickr, Caterina Fake ii sfatuieste pe cei care isi doresc sa inceapa o afacere sa aleaga cu atentie piata pe care vor sa activeze.

"Alege nisa potrivita de pe piata. Incearca sa gasesti o problema pe piata pe care vrei sa activezi si fa din solutia pentru aceasta, afacerea ta. Poti incerca diverse moduri sa "ataci" problema, fii inventiv."

O idee geniala nu este intotdeauna suficienta

Brian Sharples, co-fondator HomeAway le recomanda oamenilor de afaceri la inceput de cariera sa acorde la fel de multa importanta executiei.

"O idee geniala nu este suficienta. O afacere nu se construieste doar pe o idee. Business-urile de succes sunt executia ideii. Nu te entuziasca pe conceputul pe care l-ai creat si nu il considera unic, cu siguranta au mai fost persoane cu aceeasi idee ca tine. Pentru a reusi insa, ai nevoie sa iti formezi o echipa.

Nu te baza doar pe aptitudinile persoanale pentru a reusi in mediul de afaceri. Nimeni nu are toate abilitatile necesare pentru a construi o afacere de succes".

#antreprenori sfaturi start up, #sfaturi tineri antreprenori, #oameni afaceri sfaturi, #tips start up , #Omul de afaceri