"Secretele" vietii de miliardar: Roman Abramovich

Vineri, 25 Mai 2012, ora 13:42
4416 citiri
"Secretele" vietii de miliardar: Roman Abramovich

Roman Abramovich, proprietarul clubului de fotbal Chelsea, este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Pe lista "extravagantelor" de miliardar ale acestuia nu lipsesc "armata" de 40 de persoane care sa se ocupe de siguranta lui, cel mai scump iaht din lume sau un castel din Franta.

Cel mai mare "competitor" a lui Abramovich este miliardarul Boris Berezovsky. Cei doi detin actiuni la o companie petroliere, si in prezent se "lupta" in instantele de judecata pentru un pachet in valoare de 6,5 milioane de dolari, potrivit Businessinsider.

Abramovich are peste 40 de angajati care se ocupa de siguranta lui, pe care ii plateste cu 2 milioane de dolari pe an.

Miliardarul rus a fost in perioada 2003-2008 guvernatorul regiunii rusesti Chukotka. Investiile in acesta regiuni l-au costat peste 1,3 miliarde de dolari din propria avere.

Abramovich a platit peste 300 de milioane de dolari pentru o intelegere cu fosta lui sotie Irina, pentru a putea fi cu actuala lui iubita, modelul Dasha Zhukova. Divortul a intrat in topul celor mai scumpe divorturi din lume.

Acesta a intrat si in "industria" artei in 2008, an in care a cheltuit peste 120 de milioane de dolari pentru doua tablouri. Lucrarile apartind lui Francis Bacon si Lucian Freud au fost achizitionate pentru a-si decora casa.

Miliardarul detine cel mai scump iaht din lume, "Eclipse" in valoare de un miliard de dolari. Are doua piscine, sisteme avansate de protectie si un submarim pentru situatii de extrema urgenta.

Abramovich, spre deosebire de alti miliardari care isi permit avioane de mici dimensiuni, foloseste ca mijloc de transport un Boening 767 cu 375 de locuri.

In colectia de masini a miliardarului sunt doua limuzine Maybach-uri echipa cu sisteme performante de securitate. Costul final al acestora a fost de 1 milion de dolari pe masina.

Magnatul rus a achizitionat noua apartamente in Londra, pe care le-a transformat intr-o casa. Cand se vor finaliza renovarile, locuinta care se intinde pe o suprafata de 27.870 mp ar putea deveni cea mai scumpa casa din tara.

Abramovich este proprietarul "Chateau de la Croe" in Sudul Frantei, acesta cheltuind peste 50 de milioane de dolari pentru a renova locuinta. Castelul a devenit cunoscut dupa ce a fost locuit de Wallis si Printul Edward dupa abdicare.

#Roman Abramovich miliardar, #miliardar rus Abramovich, #Abramovich achizitii, #pasiuni Abramovici , #Omul de afaceri