Moscova, orasul "miliardarilor". De ce a pierdut New York?

Luni, 19 Martie 2012, ora 12:36
3325 citiri
Moscova, orasul "miliardarilor". De ce a pierdut New York?

Moscova ramane in topul listei oraselor cu cei mai multi miliardari. 78 dintre cei mai bogati oameni, a caror averi totalizeaza 334 miliarde de dolari spun "acasa" capitalei Rusiei.

New York ocupa locul doi cu doar 57 de miliardari cu averi de 228 miliarde in timp ce capitala Marii Britanii se gaseste pe locul trei cu 39 de miliardari, cu 134 miliarde de dolari.

Este a treia oara in cinci ani cand capitala Rusiei ocupa prima pozitie ca orasul cu cei mai multi miliardari, potrivit Forbes.

Explicatia este simpla, cei mai multi dintre miliardarii rusi locuiesc in Moscova, doar 18 dintre ei alegand alte localitati. Fata de America, unde bogatii locuiesc in alte localitati in afara de New York si Dallas, si in Michigan, Mankato, Minnesota. New York este capitala in care locuiesc cei mai multi miliarderi din SUA, insa alti 388 dintre bogatii Americii locuisc in alta regiune.

Toti miliardarii Moscovei sunt rusi, spre deosebire de Londra sau New York care atrag miliardari si din alte regiuni ale lumii. Londra "adaposteste" bogati originari din India, Cipru, Olanda, Brazilia, Franta, Indonezia, Israel, Spania, Australia, Egipt, Monaco, Rusia dar si Statele Unite ale Americii.

Printre rezidentii internationali de renume se numara Alejandro Santo Domingo Davila (9,5 miliarde de dolari) din Columbia si Thomas Sandell, originar din Suedia (1,1 miliarde de dolari).

Cel mai bogat rezident din Londra este indianul Lakshmi Mittal care detine mai multe proprietati in Kensington Palace Gardens, cu o avere de 700 de milioane de dolari. Kensington Palace Gardens si The Bishops Avenue sunt cunoscute ca "Strazile miliardarilor" gratie rezidentilor ca Mittal sau familia regala saudita.

Casele de miliardari abunda si in New York.

Miliardarul Robert Bass (3,6 miliarde de dolari) locuiste in Fort Worth, dupa si-a cumparat o locuinta in aceeasi cladire ca Rupert Murdoch. Bass a platit 42 milioane de dolari pentru un apartament.

Paul Allen, co-fondator Microsoft a platit 25 de milioane de dolari pentru un penthouse, pe langa cele 11 locuinte pe care deja de detine. Miliardarul rus Dmitry Rybolovlev a platit 88 de miliarde de dolari pentru un apartament ultra-central in apropiere de Central Park.

Din topul oraselor cu cei mai multi miliardari nu mai sunt prezente in 2012 orase ca Taipei, Los Angeles si Beijing.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#miliardari Moscova, #orase miliardari, #bogatii lumii, #orase bogatii lumii, #cei mai multi bogati orase , #Omul de afaceri