Miliardarii lumii se zgarcesc cu proprii copii. Vezi ce mosteniri vor primi acestia

Luni, 13 Februarie 2012, ora 18:43
2116 citiri
Miliardarii lumii se zgarcesc cu proprii copii. Vezi ce mosteniri vor primi acestia

Bogatii lumii sunt cei mai mari filantropi, donand milioane de dolari cauzelor nobile, insa cand vine vorba de copii, Gates, Buffet sau Bloomberg nu sunt la fel de darnici.

Ei prefera sa isi lase averile pe mainile organizatiilor non-guvernamentale decat mosternire pentru copii lor.

Warren Buffet

Cunoscut filantrop, Buffett a promis ca va dona 99% din averea lui, din care 83% catre Fundatia Gates.

Buffet a spus intr-un interviu "Vreau sa le ofer copiilor mei suficient incat sa creada ca pot face orice, insa nu prea mult pentru ca atunci nu vor mai face nimic", scrie Business Insider.

Michael Bloomberg

Primarul din New York primeste 1 dolar pentru munca sa in cadrul institutiile statului, insa cu o avere de 19,5 miliarde de dolari, este destul de "stabil" din punct de vedere financiar.

Bloomberg este, de asemenea, un filantrop pasionat care a donat doua milioane de dolari catre Johns Hopkins University si mii de dolari catre alte organizatii non-profit. Intr-o declaratie, Bloomberg afirma ca va dona "aproape" toata averea fundatiei Bloomberg.

Bloomberg a declarat, in privinta averii pe care o va lasa copiilor ca "ai nevoie de un plan financiar ca sa ajungi la castiguri."

Gene Simmons

Basistul formatiei Kiss, Gene Simmons a reusit sa tranga o avere de 300 de milioane de dolari. Nascut in Israel, Simmons s-a mutat in Queens si a pus pe picioare formatia care a primit 28 de discuri de aur de-a lungul intregii cariere.

"Copii mei nu vor duce lipsa de bani, insa nu se vor fi bogati cu banii mei. Altfel, trebui sa fie obligati sa te ridice din pat, sa lucreze si sa construiasca propria cale".

Bill Gates

Fondatorul si presedintele Microsoft este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. Insa, Bill si sotia lui, Melinda nu au nicio intentie sa pastreze toata averea pentru ei sau pentru cei trei copii ai lor.

"Sa le las mostenire intreaga avere copiilor mei nu este o idee buna nici pentru ei, nici pentru societate", declara Gates intr-un interviu pentru The Sun.

Bill&Melinda Gates Foundation, fondata in 1994 are in prezent active de 37 miliarde de dolari. In plus, fundatia Gates invita alti bogati sa li se alature si sa doneze "jumatate din averea lor".

Bernard Marcus

Marcus a crescut in Newark, New Jersey, unde a inceput sa puna pe picioare Home Depot. Afacerea i-a adus 1,5 miliarde de dolari.

Copiii sai nu vor mosteni sume mari de bani - pentru binele lor, spune el - planurile sale fiind de a dona cea mai mare parte din avere catre proiecte de educatie si pentru persoanele cu handicap.

Nigella Lawson

Desi provine dintr-o familie de oameni bogati inainte de a deveni sotia colectionarului Charles Saatchi, Lawson spune: "Sunt ferm convinsa ca toti copiii mei nu ar trebui sa aiba o securitate financiara. Securitatea financiara ruineaza oamenii".

Ea a declarat insa ca nu are de gand sa isi lase copii saraci lipiti pamantului, insa nu va continua sa ii intretina dupa terminarea studiilor.

Ted Turner

Ted Turner, fondatorul CNN si TBS, Turner a donat miliarde de dolari unor cauze precum Organizatia Natiunilor Unite Fundatiei.

Turner are cinci copii din trei casatorii, dar ei nu ar trebui sa se astepte la foarte multi bani din averea tatalui lor. Mai in gluma, mai in serios, Turner spunea ca nu ii va lasa saraci pentru vrea ca ei sa aiba macar bani pentru cheltuielile de inmormantare.

#bogati monsteniri, #fundatie bill gates, #mostenire Buffet, #avere bogati mostenire , #Omul de afaceri