Laborator de realitate virtuala pentru tratarea fobiilor romanilor

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 08:13
2072 citiri
Laborator de realitate virtuala pentru tratarea fobiilor romanilor

Daniel David din Satul Mare a dezvoltat un laborartor de realitate virtuala cu ajutorul caruia sa trateze fobiile romanilor.

Satmareanul de 39 de ani a studiat medicina la o universitate de prestigiu din New York, Mount Sinai, si in prezent este doctor in psihologie, seful Catredei de Psihologie Clinica si Psihoterapie in cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, scrie Gandul.

"Am creat la Cluj un laborator de realitatea virtuala, o oportunitate de a lucra intr-un mediu foarte performant. Laboratorul a fost o oportunitate oferita de Romania pentru a face cercetare performanta. Este o combinatie interesanta intre tehnologie si psihologie, intre realitatea virtuala si robotica, unica in Romania si printre cele mai rare la nivel national. Combinatia de la noi este mai avansata decat lucrurile pe care le-am vazut cand am gandit acest proiect", spune Daniel David.

Investitia se ridica la peste 2 milioane de euro. Laboratorul se afla intr-o cladire a Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei a UBB Cluj-Napoca, unde totul pare ca are legatura cu SF-ul: cladirea se numeste AVALON, acronim pentru Advanced Virtual Applications Laboratories of Napocensis, laboratorul unde se afla cubul poarta denumirea "Star Trek - Holodeck", iar tot ansamblul face parte din Platforma de Roboterapie si Psihoterapie prin Realitate Virtuala - PsyTech - Matrix.

#Matrix realitate virtuala laborator Cluj, #Daniel David , #Omul de afaceri