Horatiu Tepes, Bilka Steel: Acasa cu familia, cea mai frumoasa destinatie pentru sarbatori

Sambata, 19 Aprilie 2014, ora 00:00
4395 citiri
Horatiu Tepes, Bilka Steel: Acasa cu familia, cea mai frumoasa destinatie pentru sarbatori

Omul de afaceri Horatiu Tepes, proprietarul Bilka Steel, care a intrat in afacerile cu materiale de constructii acum aproape zece ani, mai intai ca distribuitor, apoi ca producator, prefera sa sarbatoreasca Sarbatorile Pascale in Romania, deoarece considera ca aici mai exista spiritul sarbatorilor si respectarea traditiilor specifice.

Pastele sunt petrecute, acasa, cu familia, pastrand traditiile copilariei, a declarat Horatiu Tepes intr-un interviu pentru Business24.

Totusi, afacerile nu pot fi indepartate nici in aceasta perioada, dar timpul de lucru este mai redus, "la mail si la telefon nu pot renunta", a spus el, dar a adaugat cel mai bun cadou pentru aceasta Sarbatoare este linistea si pacea sufleteasca.

Care este cea mai frumoasa amintire care va leaga de Paste?

Sarbatorile le petrec si acum la fel ca in copilarie. Acestea reprezinta un moment de reintregire a familie. In restul anului rare sunt aceste momente. Una din traditiile pe care le pastez inca din copilarie este aceea de a merge impreuna cu familia la Slujba de Inviere si cea din Vinerea Mare.

Cum va veti petrece anul acesta sarbatorile de Paste? Aveti o destinatie preferata de vacanta? Preferati sa petreceti sarbatorile in tara sau peste hotare?

Acasa cu familia consider ca este cea mai frumoasa destinatie pentru sarbatori, indiferent ca vorbim de Paste sau Craciun. In fiecare an, fara exceptie, am petrecut sarbatorile in tara. In niciun colt din lume nu exista spiritul sarbatorilor si respectarea traditiilor specifice acestei perioade. Ori pentru mine asta inseamna sarbatorile Pascale. Vacantele exotice, petrecute peste hotare, le lasam pentru alte perioade ale anului.

Renuntati la gadgeturile care va leaga de munca in aceste momente?

Chiar daca in perioada sarbatorilor timpul pe care mi-l petrec lucrand este mai scurt, la mail si telefon nu pot renunta. Viteza cu care se misca lucrurile nu imi permit sa renunt la gadgeturi, nici macar de sarbatori.

Ce i-ati cerut Iepurasului, anul acesta?

Nu imi pot dori mai mult decat liniste, pace sufleteasca.

Bilka Steel, plan investitional de 5 milioane de euro

In primavara acestui an, una dintre firmele detinute de Horatiu Tepes, Bilka Steel, care produce tigla metalica, a anuntat ca demarat un plan de investitii de aproximativ 5 milioane de euro, care are ca termen de finalizare anul 2016.

O prima etapa de dezvoltare a fost incheiata in februarie, cand compania cumparat activele imobiliare detinute de Romlag Brasov, care au o suprafata de aproximativ 27.000 metri patrati.

"Pentru a ajunge la suprafata optima si necesara investitiilor pe care ni le-am bugetat pentru urmatorii trei ani, mai avem nevoie de alti 15.000 mp de teren. In acest sens avem in vedere achizitionarea sau concesionarea unei noi suprafete din fosta platforma Rulmentul", a declarat Horatiu Tepes intr-un comunicat.

Compania are in plan, in principal, majorarea capacitatii de productie, iar o alta varianta pe care o ia in calcul este preluarea unui producator local.

Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de 104 milioane lei, mai mare cu 14% fata de 2012, iar vanzarile s-au ridicat la peste trei milioane de metri patrati de tigla metalica.

Conform lui Horatiu Tepes, compania si-a consolidat, anul trecut, pozitia pe piata autohtona de acoperisuri, cand si-a majorat cota de piata de la 15%, la 21%.

#horatiu tepes interviu, #interviu paste, #bilka investitii , #Omul de afaceri