Esti gata sa conduci? Invata principiile elegantei in afaceri

Sambata, 19 Mai 2012, ora 00:00
2689 citiri
Esti gata sa conduci? Invata principiile elegantei in afaceri

Invata despre diferentele subtile dintre un lider si un manager citind cartea "Esti gata sa conduci?", scrisa de Enda Larkin.

In cazul in care vrei sa aprofundezi subiectul si sa stii mai multe despre comportamentul ideal intr-o relatie de afaceri, poti apela la experienta scriitoarei Judith Bowman, intitulata "Nu lua ultima gogoasa!".

Respectarea principiilor elegantei iti va permite sa dobandesti si sa pastrezi controlul intr-un mediu cu reguli dure si oameni de succes.

"Esti gata sa conduci?", de Enda Larkin

Editura: RENTROP & STRATON

Reprezentantii Bookland iti recomanda aceasta carte care da nastere unei intrebari importante: "Liderii se nasc sau se formeaza?".

Aceasta intrebare conduce la o serie de alte problematizari, astfel ca ne putem intreba daca exista un model ideal de lider si putem analiza relatia dintre un lider si un manager.

Enda Larkin este specializata in instruirea tinerilor lideri in vederea cresterii propriului potential, director fondator al HTC Consulting si un consultant respectat din sectorul public si privat din Irlanda, Marea Britanie, Europa Continentala si Orientul Mijlociu.

Enda Larkin percepe diferenta dintre un lider si un manager din perspectiva viziunii pe care o au acesia asupra "actului de conducere":

"In timp ce managerii vad actul de conducere ca fiind una din numeroasele functii pe care trebuie sa le indeplineasca in cadrul rolului lor de administrare, liderii nu o vad ca pe o datorie, ci ca pe ceva care ii defineste".

Liderii si managerii gandesc si actioneaza diferit. Autoarea observa ca liderul contemporan trebuie sa fie o persoana apropiata de oameni si sa nu se bazeze exlusiv pe puterea conferita de aceasta pozitie.

"Nu lua ultima gogoasa!", de Judith Bowman

Editura: RENTROP & STRATON

Dupa ce ai luat cunostinta de ceea ce inseamna un adevarat lider, trebuie sa stii ca prestanta pe care o ai in afaceri depinde de respectarea unor principii ale elegantei in contextul contactelor interumane.

Judith Bowman releva intr-o maniera simpla si eleganta misterele etichetei in afaceri cu exemple clare.

Cartea "Nu lua ultima gogoasa!" iti impune din start un comportament corect in orice situatie, care iti va permite sa te concentrezi asupra obiectivelor importante din cariera ta.

Autoarea cartii, Judith Bowman, este fondatoarea firmei Protocol Consultants, veteranaa a educatiei in domeniul protocolului, sustinand cursuri de instruire, seminare, cursuri de formare profesionala si de oratorie pentru intreprinderile mici si mijlocii.

Material realizat cu ajutorul BookLand.

#carti oameni afaceri, #diferenta lider manager, #principii eleganta afaceri , #Omul de afaceri