Dragos Anastasiu: Imi plac vacantele scurte, dar dese

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 00:00
3064 citiri
Dragos Anastasiu: Imi plac vacantele scurte, dar dese

Dragos Anastasiu, CEO Eurolines Romania, se caracterizeaza drept turistul "lenes", in vacante, pe care le prefera mai scurte, dar mai dese. Nu se considera un om de succes, iar titlul de "antreprenorul anului", castigat in 2012, il atribuie companiei pe care o conduce.

Il intereseaza politica, dar se concentreaza deocamdata pe business, intrucat recunoaste ca nu le poate face bine si credibil pe amandoua.

Cu toate acestea, Anastasiu a inteles dupa 10 ani de antreprenoriat ca nimeni nu poate avea succes pe toate planurile:

"Poti considera ca nu ai avut succes din punct de vedere familial, cand nu stai aproape de copilul tau", a declarat Anastasiu intr-un interviu acordat Business24.

Cum ati intrat in mediul de afaceri romanesc?

Oarecum din intimplare (poate destin). Sunt nascut in Romania, plecat la 18 ani in Germania, iar intrarea in business s-a facut pe transport persoane intre cele doua tari. In mod evident, Romania ofera mai multe oportunitati pentru start-up-uri decat Germania. Cu initiativa si perseverenta, ai sanse mult mai mari de reusita in Romania.

Ati renuntat la profesia de medic pentru antreprenoriat. Ce au in comun cele doua profesii?

Medicina m-a invatat sa muncesc mult, sa fiu permanent la dispoztia pacientilor (clientilor), sa gasesc mereu solutii in fata barierelor ridicate in fiecare zi.

Ati declarat in urma cu cativa ani ca nu va considerati un om de succes, pentru ca nu ati fost ferit de insuccese pe plan familial. S-a schimbat ceva intre timp?

Poti considera ca nu ai avut succes din punct de vedere familial, cand nu stai aproape de copilul tau. Si asta nu se schimba!

Ce inseamna succesul pentru dumneavoastra?

Sa faci cu placere (pasiune) ceea ce faci si asta sa-ti furnizeze un trai decent. Si in plus sa ai o viata echilibrata si placuta in relatia cu familia si prietenii.

Ati castigat premiul de excelenta "antreprenorul anului", in cadrul Hotel Tourism & Leisure Investment Conference. Care credeti ca au fost principalele atuuri care v-au adus acest titlu?

Eurolines a facut in anul 2011 o investitie importanta (achizitia firmei Danubius) si un parteneriat cu liderul mondial in turism. Si asta intr-o perioada considerata de criza si in care oamenii, de regula, nu risca si se ascund prin vagaune. Noi am fost indrazneti, am luat decizii, am facut pasi inainte. Banuiesc ca asta a fost apreciat.

Va tenteaza o cariera in politica?

Desi ma intereseaza politica si o urmaresc, nu am fost niciodata activ din punct de vedere politic si nici nu voi putea sa fiu activ, atat timp cat fac afaceri, am un business si nenumarati angajati. Nu le poti face bine si credibil pe amandoua. Deocamdata ma concentrez pe business.

Ati declarat, la inceputul acestui an, ca Romania v-a scos "peri albi". De ce ati spus acest lucru?

Pentru ca in Romania lucuri care altundeva sunt simple si naturale , aici sunt complicate. Romanii sunt principala lor piedica. Mentalitatea, lipsa de comunicare. Sunt chestiuni care ma umplu de ciuda pentru ca imi dau seama ca sunt complicate inutil si ca ne conduc la ineficienta. Pierderea de timp cu astfel de lucuri ma frustreaza peste masura.

Cum isi petrece vacantele seful TUI Travel Center-Eurolines, una dintre cele mai bune agentii de turism ale anului 2012?

Sunt adeptul vacantelor scurte dar mai dese. Vara cateva iesiri la litoralul romanesc in week-end ma relaxeaza si refac. O saptamana la schi e importanta, pentru ca imi place mult sa skiez. Si in rest mai trebuie sa vad dintre destinatiile pe care le promovam si mai ales unde avem charter. Spre exemplu anul acesta o astfel de destinatie este Antalya. In general in vacanta sunt tipul de turist lenes.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragos Anastasiu Eurolines, #interviu Dragos Anastasiu, #succes Dragos Anastasiu , #Omul de afaceri