Cum treci de la performante la relaxare, in cateva minute

Sambata, 22 Februarie 2014, ora 00:00
5651 citiri
Cum treci de la performante la relaxare, in cateva minute

Tehnologie care antreneaza rapid creierul si dezvolta superinteligenta? Suna a science-fiction, dar in cazul de fata oamenii de stiinta au reusit sa-si puna in practica imaginatia.

Cu totii am auzit cate ceva despre puterea subconstientului si programarea mentala. Dar stim cu totii cum ajungem la performante mentale de varf si relaxare profunda in doar cateva minute?

Mai ales in conditiile in care in mod obisnuit avem nevoie ani de zile de antrenament si efort sustinut pentru dezvoltarea la capacitate maxima a potentialului mental.

Intai, trebuie sa intelegem cum functionam

Sa ne amintim delimitarea pe care o facea Sigmund Freud (parintele psihanalizei) intre cele trei instante ale psihicului - Inconstient, Subconstient si Constient. Tot Freud ne invata sa ne imaginam psihicul sub forma unui aisberg, spunand ca partea de deasupra apei reprezinta 10%, constientul, iar ce este sub apa reprezinta inconstientul, adica 90%. Unde ramane Subconstientul? Acesta este o zona de tranzit intre Constient si Inconstient.

Aici, in Subconstient, ne putem refugia pentru relaxare, meditatie, eliberare de stres si regenerare (fizica si psihica). Este totodata spatiul de invatare rapida care se conecteaza la nivelul vibrational al informatiilor ce trebuiesc accesate cu viteza sporita, facand transferul informational, ca si o copiere de pe un CD pe un hard.

Daca am fi familiarizati cu utilizarea directa si libera a informatiilor din Subconstient, nu ar mai fi necesara si accesarea constienta a informatiilor.

Tot subconstientul este si spatiul solutiilor. Atunci cand avem neclaritati, nelamuriri, intrebari, suntem framantati de cate o problema si nu ii gasim solutia, cel mai indicat este sa o dam Subconstientului sa o rezolve. El cunoaste foarte bine toate arhivele si va sti unde sa caute pentru a gasi solutia sau raspunsul.

Acest domeniu vast si fascinant al Subconstientului este accesat cand creierul functioneaza in domeniul undelor (acestea sunt corelate cu producerea de stari de relaxare, calm, luciditate, visare cu ochii deschisi. Rezistenta psihica este scazuta.) Daca invatam sa intram controlat in domeniul undelor Alpha, in stare de veghe si constienta, deschidem practic poarta catre potentialul infinit al mintii umane.

Deblocarea potentialului mental - rezultatul sincronizarii emisferelor cerebrale

Dupa cum se stie, cele doua emisfere cerebrale situate in partea superioara a cutiei craniene, sunt legate in X de partile corpului coordonate. Emisfera cerebrala dreapta este raspunzatoare de afectivitate, procese de relaxare, meditatie, vise, fantezii, idealuri, poezie, filosofie, sentimente, exprimare artistica.

Emisfera cerebrala stanga coordoneaza procesele gandirii, ratiunea, abstractizarea, memorarea, obiectivismul, realismul, logica.

Cele doua emisfere ale encefalului (creierul mare) functioneaza alternativ. Modurile de stimulare alternative, stanga-dreapta si fata-spate precum si modul incrucisat realizeaza echilibrarea functionarii emisferelor cerebrale (adesea perturbata de diversele interactiuni din cadrul societatii de astazi.) Aceasta sincronizare are drept rezultat un mai mare echilibru interior, centrarea fiintei, prezenta de spirit sporita, concentrare, maximizarea potentialului de intelegere si de asimilare a informatiei.

Tot sincronizarea emisferelor cerebrale face posibila intrarea intr-o stare unificata de constiinta care deschide accesul catre memoria profunda a fiintei, adica spre subconstient. Aici nu se afla depozitate informatiile vietii noastre zilnice, ci impresii subconstiente ce stau la baza conceptiei noastre despre lume si viata, a identitatii noastre. Constientizarea acestor imprimari ascunse sta la baza transformarii de sine, a vindecarii la nivel psihic si mental a oricaror boli, pentru ca orice boala care se manifesta intr-un corp isi are originea in nivelurile superioare, emotional si mental, ale fiintei.

Cum se face stimularea mentala pentru sincronizarea emisferelor cerebrale

Stimularea cerebrala se poate face si prin modificarea ritmului respirator, prin modificarea starii mentale sau emotionale, prin modificarea pozitiei corpului, dar si cu ajutorul stimulilor fizici exteriori. Mai exista si alte modalitati de natura chimica sau nutritionala.

Metodele principale care au fost enumerate mai sus pot fi folosite separat sau pot fi combinate pentru a realiza efecte mai rapide si mai puternice. Exista discipline separate care se ocupa de aceste metode de stimulare, de exemplu PRANAYAMA din Yoga se ocupa de controlul starilor fiintei prin actiunea asupra respiratiei, anumite tehnici de meditatie urmaresc schimbarea starii mentale sau emotionale, iar osteopatia urmareste eliminarea blocajelor si a tensiunilor musculare in scopul vindecarii anumitor boli.

In ceea ce priveste stimularea activitatii cerebrale cu ajutorul stimulilor exteriori, pornind de la ideile prezentate mai sus s-a nascut ideea influentarii activitatii creierului atat in scop terapeutic, cat si pentru obtinerea echilibrarii activitatii emisferelor cerebrale si implicit a anumitor stari de constiinta.

Medicului Francis LeFebure a pus in practica prin 1950 ideea de a stimula creierul prin intermediul simturilor. El a pornit de la faptul demonstrat stiintific ca din totalul informatiilor pe care le primeste creierul circa 95% sunt receptate pe cale vizuala. Din restul de cinci procente mai mult de doua treimi le constituie stimulii auditivi.

Astfel, realizand o stimulare audiovizuala, atentia creierului nostru poate fi captata, cu o buna aproximatie, in intregime.

Stimulii sonori si luminosi aplicati cu frecvente precise vor determina creierul nostru sa intre in starile corespunzatoare acelor frecvente, asa cum am prezentat mai sus.

Brain Machine: "Gadgetul" de stimulare mentala, prezent si in Romania

In Romania, singurul producator de dispozitiv pentru modelarea undelor cerebrale prin stimuli sonori si vizuali (brain machine), Mind Sinergy, este echipa de cercetare stiintifica AIM Group infiintata inainte de 1990, care activeaza in domeniul parapsihologiei, terapiilor alternative si stiintelor de frontiera.

Aparatul este eficient dupa 21 de zile de lucru cu acesta, la ore fixe, iar printre efecte se numara si relaxarea intregului corp, disparitia insomniei, eliminarea stresului dar iti si antreneaza creierul pentru intrarea rapida in starea de meditatie.

Sa aveti un weekend cat mai relaxant!

Eugen Birgaoanu,

Fondatorul Grupului de cercetare in domeniul Stiintelor de frontiera AIM Group,

Inginer electronist, specialist in microscopie electronica si inventator in domeniul electronicii medicale.

#aparat genereaza relaxare, #aparat medical stimulare mentala, #gadget stimulare mentala, #Mind Sinergy, #Eugen Birgaoanu , #Omul de afaceri