Cum scapi de tatuajul care-ti fura din credibilitate

Sambata, 19 Octombrie 2013, ora 00:00
3856 citiri
Cum scapi de tatuajul care-ti fura din credibilitate

Tatuajul de pe antebrat nu reprezinta tocmai un atuu, in momentul in care intinzi mana, pentru a incheia o afacere. Datorita noilor tehnologii, insa, acum poti scapa de el, fara sa ramai macar cu o cicatrice.

Eliminarea prin laser de tip Q swiched este o alternativa, iar Business24 iti recomanda laserul Revlite, de la ConBio. "Este cel mai bine construit laser de tip Q switched, cu cea mai indelungata si inalta experienta tehnica si tehnologica, dar si laserul sustinut de cele mai multe studii clinice", explica Andreea Iftimie, manager medical la clinica Laser Eraser.

Acesta distruge particulele de pigment din profunzimea pielii, permitand organismului sa elimine in mod natural pigmentul. Aparatul emite lumina in fulgerari scurte numite "pulsiuni", al caror impact este descris ca senzatia unei benzi de cauciuc care ciupeste pielea.

Pigmentul este, astfel, explodat si fragmentat pentru ca apoi sa fie eliminat.

"Este necesar ca laserul sa fie foarte puternic si poata emite energia sa in pulsuri de nanosecunde, nu milisecunde", spune specialistul.

Majoritatea pigmentilor raspund bine la acest laser, care dispune de patru lungimi de unda pentru a elimina treptat toate culorile de cerneala de pe orice tip de piele. Cu toate acestea, unele culori se elimina mai greu si pot necesita tratamente suplimentare, cum se intampla in cazul albastrului bleu ciel si al verdelui, spune Andreea Iftimie.

Ce riscuri implica aceasta interventie?

Riscul de aparitie a cicatricilor in urma tratamentului cu laser este minim, acesta fiind si avantajul principal al laserului - absenta cicatricilor dupa scoaterea tatuajului.

"Acest risc poate creste, insa, la persoane cu pielea bronzata ori puternic pigmentata, persoane cu cicatrici keloidale, femei insarcinate, pacienti care au urmat tratamente cu unele medicamente precum Accutate, persoane cu tulburari ale sistemului imunitar ori unele boli, persoane care au tatuaje in anumite zone ale corpului", sustine specialistul care iti recomanda sa discuti cu doctorul inainte.

El iti va evalua tatuajul si iti va explica, in detaliu, procedura.

In definitiv, interventia nu are cum sa fie nociva, sustine Andreea Iftimie, intrucat laserul nu face altceva decat sa determine organismul sa elimine in mod natural pigmentul.

Interventia nu iti pune pe pauza activitatea in niciun fel

Ca si atunci cand ai creat acel tatuaj, acum vei avea nevoie de doar cateva zile in care sa aplici o crema speciala ce grabeste procesul de vindecare, "apoi nu mai este nevoie decat de evitarea soarelui pana la urmatoarea interventie de peste aproximativ 8 saptamani", sustine specialistul.

"Dupa fiecare sedinta zona unde a fost folosit laserul se maseaza cu o crema speciala ce ajuta procesul de vindecare. Pentru a o proteja, zona va fi bandajata. Zona tratata trebuie sa fie curata si uscata in ziua tratamentului si, de asemenea, nu trebuie expusa razelor soarelui. Zona poate intra in contact cu apa a doua zi dar fara a o curata", completeaza acesta.

In cat timp scapi de vehiul tatuaj?

Sedintele laser se fac la un interval de sase, maxim 12 saptamani distanta una de cealalta, iar numarul lor depinde de cativa factori: "cantitatea de cerneala, tipul ei, adancimea cernelei, locatia tatuajului, varsta pacientului, culorile folosite dar si diferentele individuale ale starii de sanatate ce variaza de la persoana la persoana", explica Iftimie.

Sunt cazuri in care tatuajele profesionale pot fi indepartate in cinci pana la 10 sedinte, iar cele non-profesionale in una pana la patru sedinte, spun specialistii.

"Pretul difera si el in functie de tipul de cerneala si de dimensiunea tatuajului in centimetri patrati", completeaza managerul clinicii.

#cum scapi tatuaj, #eliminare laser tatuaj, #indepartare tatuaj laser , #Omul de afaceri