Cum sa-ti construiesti o colectie de ceasuri

Sambata, 29 Iunie 2013, ora 00:00
6368 citiri
Cum sa-ti construiesti o colectie de ceasuri
Foto: luxuo.com

O colectie de ceasuri trebuie sa includa cate un model din fiecare stil. Elementele-cheie ale unei colectii sunt ceasurile cu o curea de piele, ceasurile cu bratara metalica, ceasurile patrate si cele sport.

Ca barbat, ceasul este una dintre putinele bijuterii pe care le poti colectiona si prin care poti transmite un mesaj despre tine. O piesa scumpa e mai mult decat un obiect, este o expresie a faptului ca iti plac lucrurile rafinate in viata, exact ca un vin vechi sau un costum "made to measure".

Inainte de a incepe colectia trebuie sa te gandesti si la bugetul pe care esti dispus sa il aloci acestei pasiuni. Prima intrebare pe care trebuie sa ti-o adresezi este "Cum va fi ceasul meu si ce pot construi incepand de la el?", scrie The Watch Gallery.

Pretul de start trebuie sa ramana un etalon, iar urmatoarele obiecte pe care le cumperi trebuie sa fie mai scumpe sau cel putin tot atat de scumpe ca primul ceas. Asadar, poti incepe cu ceasul cu valoarea cea mai mica si sa construiesti colectia incepand de acolo.

Nu in ultimul rand, aloca o perioada de timp intre achizitii, pentru a te bucura, totusi, de fiecare ceas in parte.

Iata cateva idei de ceasuri si ordinea in care ai putea sa le achizitionezi pentru colectia ta.

TAG HEUER

Foto: uncrate.com

Un ceas TAG Heuer este ideal ca un prim ceas rafinat din colectia ta. Brandul este unul tanar, ce propune noi idei de design, fiind o investitie buna pentru un ceas pe care sa il porti in fiecare zi. Modelul Carrera (care isi sarbatoreste cea de-a 50-a aniversare anul acesta), din otel cu cadran negru este o alegere potrivita, pentru inceput.

BELL & ROSS

Foto: aquiremag.com

Ceasul Bell & Ross BR03 este o varianta ideala pentru cea de-a doua achizitie. Aceasta piesa subliniaza faptul ca nu iti e teama sa fii original si sa atragi atentia oricui. In plus, este un ceas extrem de comod.

ROLEX

Foto: watchalyzer.com

Urmatoarea etapa este Rolex, cea mai mare firma de ceasuri din lume. Un ceas Rolex se potriveste la birou, la intalniri cu partenerii de afaceri, la costum sau la o tinuta casual, principalul mesaj pe care il transmite fiind chiar increderea pe care o ai in tine.

Pentru a avea o colectie impresionanta trebuie sa ai si un element surpriza, iar Rolex Datejust II din otel si aur alb este o varianta impresionanta, prin alaturarea inedita a materialelor din care este facut.

JAEGER-LECOULTRE

Foto: thesydneytarts.blogspot.com

Un ceas Jaerger-LeCoultre este o piesa ce nu trebuie sa lipseaca din colectia ta. Poti alege modelul Moonphase in aur roz sau, daca vrei un model mai vintage, pot alege modelul Reverso din otel inoxidabil sau aur roz.

IWC

Foto: esquire.com

Din colectia ta nu trebuie sa lipseasca nici modelul Portuguese Chronograph, cu cadran alb, un ceas "executive", dar care se potriveste perfect chiar si la o tinuta eleganta, de cocteil.

CARTIER

Foto: thewatchpress.com

Cei mai influenti oameni ai lumii poarta ceasuri Cartier, uuna dintre cele mai puternice branduri de ceasuri, iar modelul Ballon Bleu cu curea din piele maro este o piesa esentiala in colectia ta de ceasuri de lux.

AUDEMARS PIGUET

Foto: watchuseek.com

Nu in ultimul rand, colectia ta trebuie sa includa si un ceas sport, iar Audemars Piguet e o alegere excelenta. Brandul a fost primul care a lansat ceasurile sport de lux din otel inoxidabil. In 1990 a prezentat pentru prima data colectia Royal Oak Offshore, care a stabilit standardele pentru ceasurile "sport extrem", avand un cadru octagonal si geam rezistent la zgarieturi din safir cristal.

#cum sa incepi colectie ceasuri, #colectie ceasuri lux, #ceasuri colectie , #Omul de afaceri