Cum pastrezi vinul. Vitrina speciala, crama ta de acasa

Sambata, 27 Septembrie 2014, ora 00:00
4183 citiri
Cum pastrezi vinul. Vitrina speciala, crama ta de acasa

Adevaratii cunoscatori stiu ca un vin bun nu se pastreaza in debara, expus pe etajera in living sau in frigider, pentru a nu-si pierde calitatile fine pentru care este apreciat.

Vinul de calitate se pastreaza la o temperatura constanta, in anumite conditii, iar in cazul in care nu dispui de propria crama, numai o vitrina frigorifica speciala pentru vinuri iti poate oferi aceste conditii.

Pe langa temperatura constanta pe care trebuie sa o ofere un astfel de aparat, extrem de importante sunt asigurarea unei calitati optime a aerului, o umiditate ridicata, pozitie corecta a sticlelor, protectie impotriva vibratiilor si a razelor UV.

Business24 a stat de vorba cu specialistii Marelvi in materie de electrocasnice, care iti explica, punctual, care sunt beneficiile pe care un aparat frigorific de pastrat vinul ti le ofera, ce specificatii tehnice sa urmaresti si de ce este acest aparat o alternativa buna la propria vinoteca clasica.

"Cand vorbim despre vin, temperaturile corecte sunt intotdeauna importante. De la temperatura aerului, care asigura cresterea perfecta a strugurilor, la cea care guverneaza procesele de maturare in cadrul productiei, la temperatura echilibrata pentru depozitarea vinului maturat.

Mai presus de orice, temperatura defineste aroma si gustul vinului - temperatura de servire este esentiala pentru a savura vinul la calitatea lui maxima. Aparatele pentru depozitarea climatizata a vinurilor reprezinta solutia perfecta pentru maturarea si savurarea vinului la calitatea lui maxima", a explicat Mihai Chelba, specialist in cadrul Marelvi, pentru Business24.

Vitrinele pentru vin ofera conditii similare celor dintr-o crama

Acestea reprezinta alegerea ideala atat pentru depozitarea pe termen lung cat si pentru depozitarea unor cantitati mari de vinuri, atingand intotdeauna temperatura perfecta de depozitare.

Temperatura poate fi reglata intre +5 grade C si +20 grade C, mentinuta constant si uniform in interiorul aparatului datorita sistemului electronic precis cu comenzi tactile. In functie de temperatura selectata, aceste aparate pot depozita la o temperatura ideala de degustare mai multe tipuri de vinuri.

Astfel, vinurile albe, care sunt mentinute la temperatura de servire, trebuie sa fie depozitate la sub +10 grade C, iar vinurile rosii la temperaturi de pana la 18 grade C.

Ce specificatii tehnice trebuie sa aiba o vitrina ideala

Umiditate ideala

Daca vinurile trebuie depozitate pentru perioade lungi de timp, umiditatea corecta este esentiala. La niveluri de umiditate sub 50%, chiar si cele mai bune dopuri naturale se contracta. Acest lucru duce la o cantitate mai mare de oxigen care patrunde in sticla si la aparitia evaporarii; si, pe masura ce nivelul de umplere scade, oxidarea creste. Vinurile devin progresiv mai dulci, pana se altereaza complet.

Totusi, la niveluri de umiditate de cel putin 50%, vitrinele pentru vin Liebherr asigura cele mai bune conditii atat pentru dopuri, cat si pentru vinuri. Gratie unui sistem impresionant de vaporizare si circulatie a aerului, umiditatea poate fi reglata intre 68% si 75%.

Prospetimea optima a aerului

Toate vitrinele pentru vin Liebherr, spre exemplu, sunt dotate cu filtre de carbune activ care asigura calitatea optima a aerului in interiorul aparatului. Carbunele activ reactioneaza cu orice tip de impuritati, purificand aerul pentru spatiul interior. Acest lucru previne formarea mirosurilor neplacute din aerul ambient care afecteaza gustul vinurilor depozitate in interior.

Protectia impotriva vibratiilor

Compresoarele special dezvoltate cu vibratii scazute utilizate in anumite vitrine asigura conditii ideale de depozitare. Astfel, aparatele emit un zgomot foarte scazut, fara a afecta procesul de maturare al vinului.

Depozitarea optima

Vinul se poate matura in liniste pe rafturi din lemn lucrate manual. Aceste rafturi sunt nelacuite pentru ca vaporii de lac sa nu altereze vinul. Rafturile din lemn sunt ideale pentru depozitarea in siguranta a sticlelor de Bordeaux, iar pozitionarea sticlelor de vin in directii opuse pe rafturi permite utilizarea optima a capacitatii aparatului.

Sistemul de inchidere amortizata SoftSystem ofera siguranta si confort. Usa se inchide usor si automat de la un unghi de deschidere de aproximativ 45 grade pentru a evita orice vibratii care ar altera vinul.

Usile vitrate din sticla speciala cu tratament anti UV ale aparatelor garanteaza pastrarea in siguranta a vinurilor alese. Manerul practic, cu sistem de deschidere integrat, permite ca usa aparatului sa fie deschisa usor, cu minim de efort. Incuietoarea impiedica accesul nepermis.

Conceptul de iluminare cu LED

Aceasta tehnologie inovatoare asigura iluminarea uniforma in interiorul aparatului fara nicio radiatie UV, intrucat spectrul luminii LED nu contine nicio raza UV. Degajarea minima de caldura a ledurilor permite prezentarea iluminata a vinurilor pentru o perioada indelungata.

Cat timp si unde putem pastra un vin acasa

Cu temperaturi constante si un climat perfect controlat, aceste aparate sunt optime pentru depozitarea pe termen lung, oferind cele mai bune conditii pentru maturarea vinului fara probleme si pentru dezvoltarea deplina a gustului in timpul depozitarii.

Vitrinele pot fi depozitate in orice colt al casei. Avand un design elegant, ce innobileaza incaperea in care este amplasata, acestea pot deveni expresia unei adevarate pasiuni pentru vinuri si un punct de interes al intregii case.

Liebherr a dezvoltat o aplicatie care ajuta clientii in alegerea locului ideal de pozitionare a aparatului, permitand amplasarea produsului dorit in spatiul ales.

In septembrie, Liebherr desfasoara programul "6 ani fara griji", o campanie prin care garantia traditionala a tuturor aparatelor de uz casnic Liebherr (aparate frigorifice, lazi frigorifice si vitrine pentru depozitarea vinurilor) este extinsa cu 2 ani. Orice persoana care achizitioneaza un produs Liebherr pana pe 30 septembrie poate beneficia de 6 ani garantie (4 ani garantie standard + 2 ani extra garantie). Astfel, calitatea extraordinara a aparatelor frigorifice Liebherr este certificata inca o data de cea mai indelungata perioada de garantie acordata pentru astfel de produse in Romania. In Romania, Liebherr este importat si distribuit in exclusivitate de Marelvi, cel mai mare distribuitor de electrocasnice din tara.

#vitrina vinuri, #alternativa crama, #cum pastrezi vinul , #Omul de afaceri