Cum investesti inteligent in ceasuri

Sambata, 15 Noiembrie 2014, ora 00:00
6834 citiri
Cum investesti inteligent in ceasuri
Foto: Haute Time Magazine

Investitia in ceasuri trebuie gestionata intocmai ca un "portofoliu echilibrat" de investitii, in care unele active de mare risc sunt amestecate cu cele ce aduc un profit sigur.

Desi e greu sa nu te lasi inflentat de estetica sau elementul emotional care te leaga de un ceas, colectionarea de ceasuri trebuie facute cu o logica similara a managerilor din domeniul financiar, explica jurnalistii de la Haute Time Magazine.

Patek Philippe este, spre exemplu, este o bariera impotriva inflatiei si, daca investesti intr-un model clasic (Philippe Stern), atunci vorbim despre un profit statornic. Ceasuri precum modelele 5970, 5070 si 5004, vor continua sa aduca un profit de 4-5% pe an daca sunt achizitionate impreuna cu cutia originala, cu certificatul de autenticitate si sunt pastrate intr-o conditie foarte buna.

Din aceeasi gama, modelele 5004a (din otel inoxidabil) sau 5074 sunt o achizitie buna pe termen lung.

Daca iubesti riscul, insa, cea mai potrivita investitie pentru tine este ceasul Rolex Paul Newman Daytona. Acest ceas este foarte dificil de evaluat din cauza numeroaselor teorii legate de cadranul sau. Acest model a avut cea mai mare crestere a valorii de piata, in mod special varianta rara din aur galben.

Dar care este, totusi, "clasa de mijloc", ceasul echivalent al unei investitii cu dividende decente si cu garantia cresterii valorii pe termen lung?

Rolex Daytona 6263

Ceasul Rolex Daytona 6263 si modelul 6265 ar putea fi raspunsul la aceasta intrebare. In aceeasi categorie se poate incadra si ceasul Patek Philippe 5070.

Ambele ceasuri se incadreaza intr-o zona abordabila ca pret, nu fac parte dintr-o productie in serie foarte mare si sunt recunoscute drept cele mai cautate modele apartinand celor mai mari branduri de ceasuri din lume.

Patek Philippe 5070

Modelul 5070 are cel mai mare cadran de la Patek Philippe (42 de milimetri) si are ca sursa de inspiratie modelul deosebit de rar 2512 aviator, cel de-al doilea cronograf al anilor '50.

Avand un mecanism manual 27-70, acest ceas este recunoscut in intreaga lume drept varianta moderna a emblematicului model Patek Chronograph.

Mestesugarii ceasrnicarului au ales sa nu imbunatateasca designul vechiului ceas. In momentul in care cumperi un astfel de ceas, arhivele Patek iti sunt de ajutor pentru a-ti da seama ca modelul pe care il alegi nu a fost "imbunatatit" cu mici schimbari, asa cum se intampla cu marea majoritate a ceasurilor Rolex vintage.

Rolex Daytona 6263

Modelele 6263/6265 au beneficiat recent de cateva intamplari importante.

Licitatia de mare succes "Lesson One" a definit modelul Daytona drept cel mai bun ceas ca investitie si a crescut interesul la nivel global pentru acesta. Iata, avem in fata un ceas care este un brand in cadrul unui brand. Desigur, devine tot mai greu de gasit un 6263 de calitate iar preturile cresc simtitor, pe masura ce pietele traditionale (precum Italia) ofera tot mai putine resurse pentru crearea unui astfel de ceas.

Rolex Daytona 6265

Un portofoliu are nevoie de un echilibru, iar rolul de arbitru este o sarcina destul de dificila. Aceste doua modele apartinand a doi ceasornicari de renume, reprezinta insa echilibrul perfect intre risc si recompensa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cum investesti ceasuri, #cele mai bune ceasuri, #investitii ceasuri, #ceas investitie , #Omul de afaceri