Cum alegi costumul barbatesc?

Sambata, 30 Noiembrie 2013, ora 00:00
4393 citiri
Cum alegi costumul barbatesc?
Foto: Lux Worldwide

Costumul barbatesc este o alegere cu care, teoretic, ramai cativa ani buni. Cu atat mai mult cand vorbim despre un costum pentru petrecerile "black tie". Si, totusi, stii cum sa porti un smoching de velur, o jacheta de tartan sau un smoching clasic?

Coco Chanel spunea ca "moda se schimba dar stilul ramane", iar cand vine vorba de a alege tinuta potrivita pentru un eveniment "de seara", ar trebui sa pornesti mereu de la acest motto.

In plus, daca un costum este facut sa dureze un deceniu sau mai mult, nu are rost sa te lasi influentat de moda, sustin specialistii de la Lux Worldwide.

Smochingul de velur

Foto: Lux Worldwide

Acest tip de smoching aduce originalitate si finete croitoriei de lux. Tinuta a fost creata tocmai pentru a da o nota de confort elegantei si se completeaza perfect cu un trabuc cubanez, emanand rafinament eminamente clasic.

Avand reverul inalt si un stil mai formal decat smochingul obisnuit, poti opta pentru smochingul de velur si la o petrecere, nu doar acasa, in fata semineului.

Pentru a-si pastra, totusi, eleganta, e bine ca aceasta jacheta sa fie in culorile ablastru navy sau chiar negru. Cu toate acestea si alte culori sunt adesea acceptate si apreciate cand vine vorba de velur.

Jacheta tartan

Foto: Lux Worldwide

Un astfel de costum se potriveste perfect cu un pahar de whisky de calitate. Poti opta pentru o pereche de pantaloni clasici la o astfel de jacheta si la o cravata neagra pentru a completa tinuta intr-un stil pur aristocrat.

Smochingul clasic

Foto: Lux Worldwide

Petrecerile de cocteil tip "black tie" iti impun eleganta maxima, asa ca acum este momentul sa porti un smoching clasic. Acesta este cu desavarsire o piesa de imbracaminte care nu va suferi modificari consistente de-a lungul anilor, tocmai de aceea trebuie croita "ca la carte".

Desi ai putea purta un smoching alb la anumite ocazii, specialistii te indeamna sa altegi, totusi, unul de un negru-albastrui, a la James Bond. Unii barbati opteaza pentru un smoching gri, insa alegerea este adesea mai putin inspirata, intr-o sala de bal plina cu smochinguri negre, elegante.

Indiferent de culoarea costumului, reverele, dunga pantalonilor si papionul trebuie sa fie toate de culoare neagra.

Daca ai un fizic de invidiat, atunci poti opta pentru un costum cu revere mai late, in timp ce reverele subtiri au tendinta de a subtia silueta.

In plus, desi in mod normal jachetele elegante nu au spatii de aerisire, adeseori ai avea nevoie de putina racoare, asa ca ai putea solicita astfel de "trucuri", bine ascunse.

Cum te asortezi la costum

Foto: Lux Worldwide

Orice smoching ai alege, nimic nu se potriveste mai bine decat o camasa simpla alba si o pereche de pantofi din piele neagra.

Poti opta si pentru un papion deja "innodat", conditia fiind ca acesta sa se potriveasca perfect cu reverele, pentru un aspect perfect armonizat. Si, daca am ajuns la capitolul "de asortat", atunci tine minte ca trebuie sa te asortezi si cu braul sau cu vesta, la alegere.

Foto: Lux Worldwide

Oricat de formal sau mai putin formal ar fi evenimentul, exista cateva accesorii care iti vor completa tinuta.

In primul rand, o batista de matase poate da o nota de culoare tinutei sau, pur si simplu, poate fi elementul de coeziune din tinuta ta.

Foto: Lux Worldwide

Poti opta si pentru o esarfa de matase. Pe langa "beneficiile" pe care le poate aduce cand este frig afara, o esarfa de matase te-ar putea ajuta sa iesi in evidenta: putini sunt cei care indraznesc sa o poarte.

Indrazneste sa fii tu

Fie ca e vorba despre o cina festiva sau un eveniment formal "black tie", o tinuta atent croita emana eleganta.

Linia dintre expresia personalitate si excentiricitate este foarte fina, insa cateva detalii subtile pot face ca personalitatea ta sa iasa in evidenta.

Daca iti este teama sa nu calci peste aceasta linie, nu te sfii sa apelezi la sfaturile croitorului tau, el are tot interesul sa te faca sa arati bine.

#cum alegi costum barbatesc, #cum asortezi costum barbatesc, #cum alegi smoching , #Omul de afaceri