Ce accesorii porti la birou? Sfaturi de la Alexandru Ciucu

Sambata, 17 Noiembrie 2012, ora 00:00
5125 citiri
Ce accesorii porti la birou? Sfaturi de la Alexandru Ciucu
Foto: myfavjewelry.com

Accesoriile pe care un barbat le poate purta la birou sunt limitate, insa nu pot fi neglijate. Ce tip de ceas porti in aceasta situatie, ce tip de butoni, sau chiar cat de importante sunt "balenele" de la gulerul camasii, raman cateva intrebari de baza in alegerea tinutei.

Alexandru Ciucu, designer de costume premium, iti spune ce accesorii poti purta la birou, ce este recomandat si ce este interzis din punctul de vedere al conduitei vestimentare.

Designerul iti spune cateva dintre regulile de care a tinut cont si in crearea colectiei sale de business "L'Homme. Roi 2012", apreciata de oamenii de afaceri din Monte Carlo

"Barbatii nu dispun de o varietate foarte larga de accesorii, cu atat mai putin accesorii pretabile intr-un mediu office. Ma refer in primul rand la cele considerate bijuterii si nu la cele vestimentare - cravata, batista, curea, pantofi - care sunt considerate ca fiind obligatorii", sustine Alexandru Ciucu.

Potrivit acestuia, un barbat poate purta la birou cateva accesorii, "fara a o face insa in mod ostentativ": "ceasul de mana cu o curea din piele sau metalica; verigheta, daca este cazul; butoni din metal pretios, aliaj de otel sau din matase elasticizata, care sunt la mare cautare in ultimul timp, si balene de argint, aur sau madre perla la gulerul camasii".

Foto: domnideromania.ro

"Doar daca face parte dintr-un club sau o loja masonica, un barbat poate purta un inel sau o insigna la reverul sacoului care indica celorlati apartenenta sa la acea organizatie", a adaugat aceasta.

Foto: notonthehighstreet.com

Mai mult, la birou se poarta ceasurile cu cadran mare - simplu sau cronograph - de inaltime medie sau foarte inalte, cu curea metalica sau din piele de crocodil sau soparla. Ceasul poate fi din aur sau din otel si "preferabil ar fi sa fie Made in Swiss", completeaza designerul.

Foto: alliimg.com

"Nu recomand ceasurile sport in mediul office, iar la un eveniment de seara este recomandabil un ceas simplu extraplat cu curea neagra din piele", spune Alexandru Ciucu.

#accesorii barbati, #tinuta business barbati, #costum business barbati Alexandru Ciucu , #Omul de afaceri