Averea totala a celor mai bogati 20 de oameni din lume: 676,8 mld dolari

Luni, 05 Martie 2012, ora 14:16
1970 citiri
Averea totala a celor mai bogati 20 de oameni din lume: 676,8 mld dolari

Cele mai bogate 20 de persoane din lume au impreuna 676,8 miliarde de dolari. Printre ele, noua sunt americani, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Cel mai bogat om din lume este mexicanul Carlos Slim, cu o avere estimata la 68,5 miliarde de dolari. Acesta ii devanseaza pe americanii Bill Gates si Warren Buffet, care au 62,4 miliarde de dolari, respectiv 43,8 miliarde.

Cel mai bogat european din clasament este suedezul Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, cu 42,5 milliarde de dolari.

Cel mai bogat roman este Frank Timis, investitor in extractia petroliera si minereuri, in domeniul farmaceutic si in cercetare cu o avere de 1,65 miliarde de euro.

Ioan Niculae se afla pe locul secund, cu o avere de 1,6 miliarde de euro. Principala sa sursa de venit, divizia agricola InterAgro, a avut un profit de peste 80 de milioane de euro.

Dan Grigorescu Adamescu se claseaza pe locul trei, alaturi de familia sa, cu o avere estimata la 1,2 - 1,3 miliarde de euro. Principalele active ale sale sunt Unirea Shopping Center, compania de constructii Baumeister, divizia imobiliara a The Nova Group, hotelul Rex din Mamaia si ziarul Romania Libera.

Ion Tiriac si familia sa se afla pe locul patru in clasamentul Capital, cu o avere estimata la 1,1 - 1,2 miliarde de euro. Fostul jucator de tenis a obtinut, in 2010, cei mai multi bani din domeniul bancar, detinand active importante la UniCredit Tirianc Bank si la compania de asigurari Allianz Tiriac Bank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Carlos Slim avere, #bogatii lumii, #avere bogatii lumii, #Bill Gates avere , #Omul de afaceri