Altiplano Scrimshaw, ceasul cu cadran din fildes de 40.000 de ani

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 00:00
2553 citiri
Altiplano Scrimshaw, ceasul cu cadran din fildes de 40.000 de ani
Foto: extravaganzi.com

Poarta un ceas care sa te faca o aparitie iesita din comun, in cel mai bun sens! Ceasul Altiplano Scrimshaw, realizat din fildes de mamut fosilizat de 40.000 de ani, este o alegere inspirata. Acesta impresionat inclusiv spectatorii si specialistii prezenti la Salon International de Haute Horologerie 2014, din Geneva.

Cadranul este gravat cu o harta a emisferei estice folosind tehnici speciale de sculptura in fildes.

Aceasta este o tehnica speciala de gravare ce dateaza de pe vremea triburilor din America de Nord, precum cel al inuitilor. O mica greseala poate distruge totul, transformand acea bucata de fildes veche de 40.000 de ani intr-o piatra inutila.

Designul, realizat de Richard Maier, specialist in arta sculpturii in fildes, reprezinta marginile emisferelor si contururile continentelor cu ajutorul unui ac traditional de gravat.

Tot cu acest tip de ac sunt realizate si umbrele: Richard Maier foloseste pentru umbre mai multe ace de diferite dimensiuni. Apoi, cadranul mai trece prin cateva etape pana se transforma intr-un ceas de mana extravagant.

Doar sculptarea manuala a hartii dureaza 65 de ore de ocncentrare si de munca fizica.

Nu in ultimul rand, ceasul este un Piaget 400p ultrasubtire, cu o carcasa Altiplano cu diametrul de 38 de milimetri, din aur alb sau aur roz, la alegere. Cadranul este gros de 1,7 milimetri.

Stiind toate acestea, nu te vei lasa surprins de faptul ca ceasul Altiplano Scrimshaw va fi produs in cantitati limitate si ca va costa 56.000 de dolari bucata. Vor exista aproximativ 40 de bucati, o parte imbracate in aur alb, o parte imbracate in aur roz.

#ceas cadran fildes, #ceas harta cadran, #ceas Piaget 40 000 ani, #Piaget Altiplano Scrimshaw , #Omul de afaceri