Albume foto de colectie: Louis Vuitton lanseaza portofoliul Seydou Keita

Sambata, 28 Aprilie 2012, ora 00:00
3022 citiri
Albume foto de colectie: Louis Vuitton lanseaza portofoliul Seydou Keita

Louis Vuitton a lansat o noua colectie de albume de calatorie in editie limitata, pe care o poti cumpara acum din librariile marilor magazine Louis Vuitton din intreaga lume, daca esti un colectionar impatimit de arta fotografica.

Cele 50 de cutii sunt numerotate si contin un album foto si un print silver-based nepublicat cu certificat de autenticitate, din portofoliul Seydou Keita, unul dintre cei mai mari fotografi de portret ai secolului 20.

Fotograful a fost comparat de critici cu Richard Avedon pentru capacitatea de a capta ceea ce este absolut unic in personajul pe care il fotografiaza.

Colectia face parte din cele 3 opere asupra carora Louis Vuitton Publishing se concentreaza in aceasta perioada, si costa 4.000 de euro.

Despre Seydou Keita

Seydou Keita s-a nascut in Barnako, Mali, in 1921, si a murit in 2001 la Paris. La 14 ani, unchiul sau i-a oferit prima lui camera foto, un Kodak Brownic Flash. Seydou Keita a descoperit si a invatat singur fotografia. In 1948 si-a deschis propriul studio si s-a specializat in portrete pe care le realiza cu lumina naturala si cu o camera alb-negru de 13x18.

Intre 1949 pana in 1977, a fotografiat intreg Barnako, iar ambitiile sale profesioniste l-au facut sa devina un fotograf de portret foarte cunoscut. In studioul sau, Keita avea intreaga recuzita necesara pentru clientii care doreau sa fie fotografiati. De asemenea, folosea cortine pentru fundal pe care le inlocuia o data la trei ani. Datorita lor a reusit sa isi dateze ulterior operele.

O marturie a societatii din Mali de la sfarsitul anilor '40 pana in '77, opera lui Seydou Keita transcende toata documentatia existenta pentru fotografie si urmeaza pasii concretizati de marii fotografi precum Richard Avedon si Irving Penn.

De unde poti cumpara colectia in editie limitata Louis Vuitton

Cartea va fi distribuita exclusiv prin librariile Louis Vuitton din Champs Elysees Maison, New Bond Street Maison, Rome Etoile Maison, Taipei Maison, Hong Kong Canton Road Maison, Tokyo Omotesando Maison, NY 5th Avenue Maison, Rodeo Drive store si Kampen store.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#albume foto colectie, #colectie albume calatorie, #Louis Vuitton albume colectie , #Omul de afaceri