Accesoriile si regulile de asortare. Respecta-le ca un adevarat gentleman

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 00:00
5345 citiri
Accesoriile si regulile de asortare. Respecta-le ca un adevarat gentleman
Foto: Maris Made to Measure

Principalele accesorii ale unui domn sunt cravata, papionul, batista de buzunar, ceasul, palaria, sosetele, servieta sau geanta, explica Vlad Maris, unul dintre cei mai cunoscuti consultanti in domeniul vestimentar din Romania.

Acesta puncteaza importanta asortarii lor intr-un mod corect, astfel incat se potriveasca si sa formeze un tot unitar cu tinuta aleasa.

El te sfatuieste, in primul rand, sa tii cont de coloristica vestimentatiei: de exemplu la smoking-ul negru clasic poti alege o batista alba, ramanand astfel in spectrul non-culorilor, spune fondatorul Maris - Made to Measure.

El iti prezinta optiunea de a evidentia si doar un singur accesoriu, alegand un element cu o coloristica puternica.

"De obicei accesoriul ales este cravata, dar mai nou am inceput sa observam tinute ce au sosetele ca personaj principal!", explica Vlad Maris.

In plus, alegerea accesoriilor tine foarte mult de natura evenimentului sau a circumstantelor in care ne petrecem timpul. Tocmai de aceea, consultantul a alcatuit pentru tine o lista de circumstante si accesoriile adecvate lor:

Ceremonie

La tinutele black-tie accesoriile potrivite sunt: papionul negru, batista alba de buzunar, butoni la mansetele camasilor, sosete negre de matase, brau, bretele.

Business

Cravata, batista de buzunar, cureaua sau bretelele, sosetele, ceasul, servieta, butonii, acul de cravata, pinul de rever, ochelarii de soare, palaria (panama pentru vara si fedora - toamna sau iarna).

Casual

Esarfa, papionul, batista de buzunar, ceasul, sosetele colorate (uneori fara), cureaua, cravata tricotata, palaria (panama sau fedora).

Cum se poarta cravata, esarfa sau papionul?

Pentru tinutele business se practica si este recomandata purtarea unei cravate. Costumele fiind foarte sobre, imaginea este inveselita de alegerea unei cravate colorate. Poti alege o culoare asortata costumului, dar este recomandata o cravata cu un tipar deosebit si o culoare vie.

Papioanele, pe langa faptul ca se potrivesc unor tinute business, vor fi purtate obligatoriu la tinutele de seara. Papionul negru este recomandat pentru black-tie (smoking), iar papionul alb completeaza o tinuta white-tie (frac).

Vestimentatia casual perminte purtarea camasii descheiate la nasturele de la gat si lipsa vreunui accesoriu, dar uneori se alege utilizarea unei esarfe (cravata ascot).

La fel ca in cazul cravatei, poti alege un model si o culoare deosebita, ocazia permitand o gama larga de modele si culori.

Desi nu foarte purtata in Romania, batista de buzunar este un accesoriu recomandat pentru orice tinuta, indiferent de ocazie.

Fie o varianta simpla, alba, de bumbac sau de in, purtata la evenimentele de ceremonie sau la unele tinute business, fie una de matase colorata intens, lasata sa se reverse din buzunarul de la pieptul sacoului casual, batista reprezinta o semnatura a stilului vestimentar propriu.

Ceasul este si va ramane un accesoriu util, ce poate completa orice tinuta: business, casual sau ceremonie.

Pentru tinutele business se poate alege un ceas sobru, dotat cu o curea de piele sau metalica.

In schimb, la tinutele casual se pot alege si ceasuri mai complicate, cu o cureau mai colorata.

Evenimentele de seara (cu exceptia nuntii) impun un ceas cat mai simplu, sobru, cu o curea de piele neagra, asortata la tinuta.

Cureaua este potrivita tinutelor business si casual

Considerata un element vestimentar mai putin formal, cureaua nu este recomandata pentru tinutele de seara (smoking sau dinner jacket).

In schimb, la tinutele business, o practica foarte buna este asortarea la nuanta a curelei cu pantofii, daca este posibil pot fi confectionate din aceeasi piele.

#Maris Made to Measure, #cum accesorizezi tinuta barbati, #accesorii tinuta barbati , #Omul de afaceri