A venit timpul pentru relaxare, pentru noi, pentru cei dragi!

Miercuri, 01 Ianuarie 2014, ora 00:00
2323 citiri
A venit timpul pentru relaxare, pentru noi, pentru cei dragi!

Studiile arata ca ne trebuie minim o saptamana sa ne "rupem" la nivel mental de job, abia din a doua saptamana incepem sa ne relaxam la acest nivel.

Ne ajuta ruperea de ritm, schimbarea locului (fie ca plecam din tara sau la parinti sau prieteni), activitati noi, oameni noi.

Si, poate, un pic de timp cu noi insine - liniste, reflectare, introspectie. Un pic de timp "eu cu mine", asa incat 2014 sa ma prinda linistit, "adunat", gata sa savurez surprizele de peste an.

Este un moment al asa zisului bilant (desi nu-mi place ideea), dar un strop de auto-analiza nu strica niciodata: mie imi place sa ma gandesc asa: ce mi-a placut anul asta si ce nu vreau sa repet de-acum incolo.

Ce experiente m-au ajutat, ce greseli am facut (si le pot evita pe viitor). Nu neaparat stabilirea de obiective - fara presiune, fara strategii, fara proceduri. Prefer sa ma raportez la momente in care mi-a fost bine cu mine, cu ceea ce fac si cu cei din jur, si nu la obiecte (casa, masina, cifra de afaceri, profit si cash in hand).

Acestea vor veni oricum, caci un business plan am facut si il definitivam oricum in prima saptamana de ianuarie - acum ma gandesc la mine si la cei dragi mie.

Acumuleaza energie la inceput de an!

Intotdeauna asteptam cu sufletul la gura perioada asta de sarbatori, in care sa ne rasfatam, sa dormim pana cand nu mai suportam patul!

Ne incarcam corpul cu energie, sufletul cu emotii frumoase si relaxam mintea - oare cati dintre noi reusim sa le "bifam" pe toate trei?

Energia ne-o luam din relaxare - fara dead-line-uri, fara proiecte transverse, fara rapoarte, fara sedinte in care stii cand intri si niciodata cand se termina.

Energia ne vine din somn - unul dintre cele mai importante surse de regenerare - somn lung si profund, somn linistit. A doua zi nu suna ceasul, nu trebuie sa ajungi nicaieri la ora fixa. Nu ai de predat nici un raport.

Energie ne luam dintr-o mancare buna, pregatita cu drag de cineva drag! Dintr-o prajitura care intai iti "decoreaza" casa cu mirosul din cuptor, iar apoi papilele gustative in incercarea (uneori nereusita) de a lasa si pentru maine cateva bucatele.

Energie ne luam din aer curat - sa ne bucuram de soare, pentru ca oricum in timpul anului stam in birou, iar acum, iarna, intram in birou cand abia s-a luminat si iesim pe intuneric. Poate putin sport? Daca se poate in aer liber, este perfect: patinaj, schi, sanius sau pur si simplu o plimbare linistita in cartier sau in parc sau... la munte?!

Bucura-te de toate emotiile traite iarna asta

Emotii frumoase traite cu cei dragi - parinti, frati pe care, poate, ii vezi mult prea rar in timpul anului? Poate un prieten cu care abia reusesti sa te auzi la telefon din cand in cand.... Un cadou daruit cu drag, altul primit cu emotii (ce-o fi, o sa mi se potriveasca?).

Prea des ne grabim sa traim si uitam sa savuram - acum e timpul sa reinvatam sa ne bucuram de noi, de lucrurile simple, la indemana oricui: un pahar de vin, o felie de cozonac si familia, prietenii in jur. Atat.

Lasa-ti mintea sa se relaxeze

Iar mintea - draga de ea, alergata tot anul in toate directiile, in toate colturile, intinsa la maxim, uneori atingand limite pe care nu stiam ca le are.

Daca primele doua etape (energia si emotia) le parcurgem mai usor, iar rezultatele se vad imediat, mintea este ceva mai complicata.

Asadar, daca pana acum nu te-ai deconectat de problemele de la birou, profita de aceste ultime zile de concediu pentru a elibera mintea de toate energiile si incordarea peste an. Pregateste-o pentru un 2014 solicitant!

Qipa este o companie dinamica si inovativa ce activeaza pe piata de training si consultanta corporate din Romania si a fost infiintata in anul 2003. De la infiintare si pana in prezent, compania a acordat consultanta la peste 80 de organizatii si a ajutat peste 10,000 de angajati ai companiilor client sa se dezvolte plecand de la constientizarea nivelului initial la asumarea propriei cresteri si pana la construirea de programe individuale de dezvoltare. Qipa a lansat in anul 2005 propriul produs de training, "Professional Life Management®" si anul acesta a adus din Marea Britanie un concept unic in lume - Followership®.

Ioana Pielescu,

Managing Director,

Qipa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#introspectie 2014, #relaxare 2014, #sfaturi 2014, #Ioana Pielescu Qipa , #Omul de afaceri