Ti se pare ca nu mai dai randament la job? Reamenajeaza-ti biroul in stilul Feng Shui!

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00
3900 citiri
Ti se pare ca nu mai dai randament la job? Reamenajeaza-ti biroul in stilul Feng Shui!

Principiu chinezesc ce dateaza de peste 4.000 de ani, Feng Shui se integreaza in lumea occidentala de astazi. Obiectivul principal al Feng Shui este cautarea armoniei si a pacii, de aceea principiile sale sunt folosite in decorarea caselor, gradinilor sau chiar a birourilor.

Biroul, mai mult decat un spatiu de lucru

Un angajat isi petrece minim 80% din ziua sa la locul de munca, si fie ca beneficiaza de un spatiu personal, fie ca lucreaza intr-un spatiu deschis alaturi de alti colegi de munca, biroul trebuie sa stimuleze concentrarea si dezvoltarea profesionala.

Atunci cand te simti confortabil, lucrezi eficient, iar mediul de lucru este un punct esential in aceasta privinta, iata de ce decorarea biroului prezinta o importanta majora.

Feng Shui la birou

Feng Shui este o arta ce rimeaza cu curatenia, claritatea, calmul si armonia, astfel primul pas in aranjarea biroului trebuie sa il reprezinte o curatenie completa.

Amenajarea biroului dumneavoastra in stilul Feng Shui va creste puterea dumneavoastra de concentrare si va va elibera de stres si frustrari, deoarece reconfigurand spatiul de lucru in stilul Feng Shui, stimulati acumularea energiiilor pozitive noi.

Sfaturi pentru a va amenaja biroul in stilul Feng Shui

- Pentru o concentrare mai buna, Feng Shui recomanda sa eviti colturile si sa iti cumperi un birou cu forme curbate. De asemenea, nu lasa niciodata pe birou dosare vechi, pixuri inutile sau carti vechi pentru a aglomera spatiul de lucru, caci pentru a va bucura un spatiu Feng Shui trebuie sa va debarasati in mod regulat de obiectele inutile.

- Feng Shui va recomanda sa evitati oglinzile sau spatiile lucioase, ale caror reflexii pot interfera cu gandurile dumneavoastra, impiedicandu-sa sa va concentrati.

- Evitati sa depozitati dosare si sa aveti rafturi suspendate deasupra capului. Totusi, Feng Shui va indeamna sa agatati pe pereti fotografii cu membri ai familiei, in special cu batrani, deoarece Feng Shui e alimentat de catre fortele trecutului, simboluri ale intelepciunii.

- Incercati sa stati cu spatele la perete, pentru a creste sentimentul de siguranta.

- Orientati-va biroul cu fata spre nord, acest lucru va va face sa simtiti spatiul de lucru ca pe un loc stabil si pasnic.

- Feng Shui recomanda elementul apa in spatiul de lucru. Astfel, un acvariu, o vaza sau un bol cu trestie este binevenit pe birou. In plus, obiectele decorative din metal (zinc, cupru, nichel) multiplica energia conferita de catre apa.

#stil Feng Shui, #amenajare birou, #birou Feng Shui, #sfaturi Feng Shui , #Munca la birou