Cum poti sa ai succes la un interviu de angajare

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 15:47
2561 citiri
Cum poti sa ai succes la un interviu de angajare

Specialistii din resurse umane au inclus pe lista celor mai importante sfaturi pentru a avea succes la interviul de angajare punctualitatea, pregatirea, atitudinea pozitiva, sinceritatea si politetea.

BBC News le ofera intr-un material candidatilor la un loc de munca sase pasi care trebuie facuti de acestia pentru a avea succes la interviul de angajare.

1. Ajungeti de fiecare data la timp - "La timp inseamna cu 15 minute mai devreme de ora interviului"

Primul pas pe care un candidat trebuie sa il faca este sa ajunga la timp la interviul de angajare. "La timp inseamna cu 15 minute mai devreme. Daca ajungeti cu mai mult de 15 minute mai devreme va trebui sa asteptati mai mult, ceea ce poate fi incomod, dar cele 15 minute mai devreme nu sunt negociabile", afirma Lauren Ferarra, care se ocupa cu recrutarea la o agentie din Statele Unite.

2. Pregatiti-va foarte bine si incercati sa anticipati intrebarile care vi se vor pune

Recititi descrierea job-ului pentru care ati aplicat si incercati sa anticipati intrebarile care vi se vor pune. "Pentru a avea succes la interviu trebuie sa stiti cu cine vorbiti", sustine Kristy Stromberg, care lucreaza la un site de job-uri, SimplyHired.com.

"Documentati-va in legatura cu compania [n.r.. - care scoate la concurs postul] si cu persoana care va va intervieva. Nu pariati, vindeti. Vi se vor pune intrebari legate de experienta dumneavoastra. Anticipati ce cauta compania. Pe cine vor sa angajeze si ce tip de probleme incearca ei sa rezolve?", ii mai sfatuieste Kristy Stromberg pe cei care merg la un interviu de angajare.

3. Zambiti la interviu: "Oamenii subestimeaza zambetul"

Prima impresie este vitala la un interviu. Daca sunteti o persoana prietenoasa aveti mai multe sanse sa lasati o impresie placuta. "Zambetul, strangerea mainii si contactul vizual sunt deosebit de importante", este de parere Lauren Ferarra. "Oamenii subestimeaza zambetul. Tendinta este sa fiti nervosi si crispati la un interviu si trebuie sa faceti in asa fel incat sa le aratati angajatorilor ca sunteti persoanele cu care doresc sa lucreze".

4. Modul in care va controlati nervozitatea

Chiar si cei mai buni candidati pot sa aiba emotii si sa fie nervosi in ziua interviului. Michael Weiss, profesor de comunicare in public, sustine ca e important ca oamenii sa se axeze pe vocea lor si sa evite ca tonul lor sa fie cel al unei persoane nervoase. "Puteti avea multa adrenalina si aceasta va avea un efect si asupra vocii. Exersati cu voce tare intrebarile. Faceti exercitii de respiratie, calmati-va si concentrati-va".

5. Nu mintiti

"In zilele noastre este foarte usor ca cineva sa cerceteze o persoana prin LinkedIn sau prin alte retele sociale. Angajatorii pot sa consulte persoane pentru a afla daca ati facut cu adevarat ceea ce spuneti ca ati facut", spune Stromberg.

6. Multumiti

Dupa ce interviul s-a terminat, singurul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa trimiteti un e-mail sau sa ii scrieti o nota persoanei care v-a intervievat. Lauren Ferarra spune ca este foarte important sa lasati o impresie buna. "Asigurati-va ca aveti cartea de vizita a angajatorului. Trimiteti un e-mail, multumiti, pentru ca angajatorul isi va aminti asta".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#interviu de angajare, #sfaturi interviu, #derulare interviu , #Munca la birou