Uleiul de argan: Descopera-ti frumusetea cu ajutorul "aurului marocan"

Sambata, 21 Iunie 2014, ora 00:00
2071 citiri
Uleiul de argan: Descopera-ti frumusetea cu ajutorul "aurului marocan"
Foto: arganfarm.com

Uleiul de argan este o binecuvantare pentru pielea si parul tau. Cunoscut drept "aurul marocan", acest ingredient este recomandat de specialisti fie ca atare, fie in combinatie cu alte elemente naturale benefice, precum uleiul de masline, jojoba sau keratina pentru par.

Uleiul de argan se obtine prin presarea fructelor arborelui Argania Spinosa, originar din Maroc si, datorita proprietatilor sale uimitoare, este folosit de secole de marocani pentru protejarea si hranirea pielii, a parului si chiar in dieta alimentara.

Este bogat in vitamina E, omega -6 si omega-9 si contine 80% acizi grasi nesaturati, ceea ce il face un ingredient atat de valoros, incat proprietatile sale benefice sunt cunoscute in intreaga lume.

Astfel se justifica si comparatia cu aurul, metalul pretios din care sunt realizate podoabele folosite de mii de ani de femei pentru a-si pune in valoare frumusetea.

Uleiul de argan protejeaza pielea de efectele imbatranirii premature cauzate de oxidare. Are proprietati de hidratare, emoliere, hranire si, totodata, antiinflamatoare.

In produsele pentru ingrijirea parului, uleiul de argan se dovedeste a fi extrem de eficient pentru hidratarea si prevenirea degradarii firului de par, redarea stralucirii si flexibilitatii acestuia si prevenirea uscarii scalpului.

Business24 iti recomanda in acest weekend sa afli pe pielea ta mai multe dintre beneficiile uleiului de argan testand noua colectie lansata chiar de compania romaneasca Farmec: ARGANplus.

Aceasta colectie iti propune trei combinatii din care una sigur se adapteaza tipului tau de par: argan cu jojoba, argan cu ulei de masline si argan cu keratina.

"La crearea produselor ARGANplus, specialistii Farmec au avut in vederea realizarea unui complex care sa maximizeze rezultatele benefice asupra firului de par.

De exemplu, uleiul de jojoba are proprietati emoliente si contribuie la auto-restaurarea echilibrului natural al scalpului si radacinii parului.

Keratina este o substanta care se regaseste in compozitia firului de par si care poate fi distrusa de factorii externi. Samponul cu keratina ajuta in refacerea keratinei distruse, redand totodata fermitatea, rezistenta si stralucirea firului de par.

Calitatile uleiului de masline sunt recunoscute si extrem de apreciate, astfel ca acest duo revigoreaza firul de par, lasandu-l flexibil si sanatos", explica Ioana Borza, Marketing Manager, Farmec, pentru Business24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ulei argan, #efecte ulei argan, #Farmec argan , #Frumusete