Stii regulile unui make-up de businesswoman? Invata-le de la Mirela Vescan

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 00:00
4618 citiri
Stii regulile unui make-up de businesswoman? Invata-le de la Mirela Vescan
Mirela Vescan

Daca esti femeie de afaceri si machiajul tau seamana cu cel al Cameliei Sucu sau al Cristinei Batlan, inseamna ca nu trebuie sa citesti acest articol. Daca nu, invata regulile de aur ale unui make-up reusit direct de la artistul Mirela Vescan.

Daca o intrebi pe Mirele Vescan ce vedete a machiat, iti va raspunde simplu "pe toate". Este unul dintre cei mai recunoscuti si mai premiati make-up artisti de la noi si stapaneste la perfectie machiajul de scena, de televiziune, de business, de... Mai pe scurt, stapaneste orice gen de make-up.

Asa da, asa nu...

Cum puterea exemplului este cea mai eficienta, am intrebat-o pe Mirela care sunt femeile de afaceri si VIP-urile autohtone care se fardeaza cel mai bine si cel mai prost.

La prima categorie, intra Camelia Sucu, o femeie de afaceri frumoasa, care stie acest lucru si se fardeaza corect, dupa cum o descrie Vescan. De asemenea, Cristina Batlan de la Musette este un exemplu pozitiv care stie cum sa-si faca o aparitie in public. Lista continua cu designer-ul Adina Buzatu, de la Trend's, Manuela Necula, de la Ogilvy, Corina Barladeanu, 2activePR, si Tania Tkacenko, Zein.

Vescan nu este la fel de generoasa cand vine vorba de lista neagra. "Nu voi fi niciodata de acord cu reteta de machiaj a Biancai Dragusanu si a adeptelor ei", spune aceasta.

Reguli de make-up

Te-ai gandit vreodata ca fardul tau trebuie sa fie in concordanta cu lumina din birou? Daca nu, incepe sa o faci. Daca lumina este incadescenta, ai nevoie de culori reci: pasteluri, lila, roz, bleo sau gri.

In cazul unei iluminari reci, trebuie sa folosesti culori calde: bej, brun sau caisa.

De asemenea, machiajul office se realizeaza cu farduri mate sau semimante, iar intensitatea culorilor este naturala. Liniile de fard trebuie sa fie bine estompate. De evitat este tusul pentru pleoape si conturul ferm al buzelor.

Mai mult, rujul poate fi asortat cu ceea ce vrei sa transmiti. Un ruj roz va fi folosit atunci cand vrei sa dai o veste buna, unul bej cand ai o atitudine neutra, rosu cand vrei sa castigi o negociere si grena pentru o discutie in contradictoriu.

"O femeie de afaceri trebuie sa fie desteapta si sa se fardeze in functie de ceea ce vrea sa faca in acea zi. Eu recomand, in acest sens, sesiuni de training in machiaj pentru femei de afaceri", mai spune make-up artistul.

Pentru situatiile in care timpul este extreme de limitat, exista trei pasi simpli care pot fi realizati in trei minute: aplicarea fondului de ten, creionarea sprancelor si fardarea genelor.

Greseli frecvente

Cea mai des intalnita greseala realizata de femeile de afaceri este sa considere ca nu au nevoie de machiaj si sa trateze subiectul acesta cu indiferenta.

Acest lucru se datoreaza ori lipsei de timp ori necunoasterii unei retete eficiente de machiaj.

"Pielea umana are nevoie macar de un fond de ten, in ziua de azi, in mediul si in ritmul in care traim, machiajul este integrat perfect si nu trebuie neglijat", mai spune Vescan.

La polul opus, se regasesc femeile care abuzeaza de fard, folosesc culori neadecvate sau stridente.

In aceasta categorie intra si femeile care vor sa imite vedetele vazute la televizor sau in reviste. Spre exemplu, este foarte la moda machiajul "smokey eyes", care presupune incasetarea ochiului intr-o culoare inchisa. Acest gen de machiaj nu trebuie folosit decat pentru ocazii speciale, cum ar fi o sedinta foto.

#reguli machiaj, #sfaturi machiaj, #makeup afaceri, #mirela vescan , #Frumusete