Machiajul SPA: Relaxeaza-te, ca sa fii frumoasa

Sambata, 09 Noiembrie 2013, ora 00:00
2628 citiri
Machiajul SPA: Relaxeaza-te, ca sa fii frumoasa
Machiaj SPA Mirela Paduraru

Machiajul poate fi o ocazie sa te relaxezi, o spun chiar specialistii. Intr-adevar, ti-ai imaginat vreodata cum ar fi sa transformi machiajul intr-un adevarat ritual, cu mult timp la dispozitie si oameni in jurul tau care sa aiba grija ca pari odihnita chiar daca ai muncit din greu in ultimele zile?

Machiajul spa este cel mai nou concept in materie de frumusete, iar Mirela Paduraru, specialistul care a creat acest concept, iti explica in detaliu ce inseamna machiajul spa, cum te vei relaxa daca alegi o astfel de tehnica si unde trebuie sa cauti un astfel de tratament.

"Pana la a aplica primer-ul sau baza de machiaj, mai exista cateva elemente surpriza, personalizate, ce au rolul de a crea o piele hidratata, luminoasa si catifelata la atingere. Chiar si etapele de machiaj au o abordare diferita, atingerea pensulelor speciale creand o senzatie placuta de relaxare totala", explica Mirela Paduraru.

O sedinta de machiaj spa dureaza doua ore si poate include si tratamentul cu oxigenare hiperbarica a pielii Intraceuticals - preferat de Madonna si vedetele de la Hollywood, completeaza specialistul.

Cum ati defini, mai exact, machiajul SPA?

Spa Make-up sau Machiajul spa reprezinta transformarea unei sedinte de machiaj intr-o experienta senzoriala spa.

Cu un pic de talent, imaginatie si dorinta de "mai bine", un specialist poate crea un machiaj senzational, scotand la iveala adevarata frumusete naturala si potentialul persoanei care experimenteaza acest concept.

Machiajul Spa are o abordare complet diferita fata de un machiaj obisnuit. In timp ce un machiaj incepe cu demachierea tenului, experienta machiajului spa incepe de la primul contact cu locatia si spa make-up artistul.

Toate etapele sunt de rasfat suprem, dar relaxarea clientei incepe atunci cand ea simte energia pozitiva, se bucura de atmosfera spa, savureaza o bautura spa ascultand o muzica ambientala, in timp ce se discuta schema de machiaj si se completeaza fisa.

Demachierea tenului este o noutate absoluta: demachierea spa, in care sunt combinate mai multe tehnici cosmetice. Pana la a aplica primer-ul sau baza de machiaj, mai exista cateva elemente surpriza, personalizate, ce au rolul de a crea o piele hidratata, luminoasa si catifelata la atingere.

Chiar si etapele de machiaj au o abordare diferita, atingerea pensulelor speciale creand o senzatie placuta de relaxare totala.

Ati identificat o nevoie specifica? Cui i se adreseaza acest tip de machiaj si in ce situatii se potriveste a fi purtat?

Am identificat nevoia de spa, de relaxare, de respect, de acceptare, de naturalete, de firesc, de evitare a abordarii fortate sau artificiale. Da, m-am adaptat curentului spa: nail spa, hand spa, foot spa, hair spa, facial spa... De ce nu si un spa make-up?!?...

Machiajul spa se adreseaza tuturor celor care vor sa arate bine, in toate situatiile. Putem vorbi despre un machiaj de zi, de seara sau de ocazii speciale. Putem relaxa o vedeta care isi doreste sa arate senzational la o sedinta foto, fara sa se mai intrebe daca va fi sau nu "prelucrata" bine din photoshop.

Ca spa make-up artist trebuie sa vezi cu adevarat potentialul acelei persoane si sa-i respecti personalitatea, neimpunandu-i un machiaj demonstrativ care ii va da un sentiment de disconfort sau nesiguranta.

Femeia care alege machiajul spa va alege "naturaletea studiata" in locul artificialului, machiajului evident sau strident atat de popular la noi...

Ce inseamna aceasta "naturalete studiata"?

Naturaletea studiata se bazeaza pe cateva repere estetice de bun simt profesional: ten cu aspect natural, sprancene adaptate fizionomiei, estomparea imperfectiunilor cu profesionalism, fara sa incarcam inutil tenul, plus un joc de lumini si umbre pe fata, ce implica de fapt o buna cunoastere a machiajului corector.

Un spa make-up artist trebuie sa cunoasca tehnici cosmetice care il vor ajuta la demachiere (desi clientele ar trebui sa vina la orice sedinta de machiaj perfect demachiate), la pregatirea tenului inainte de machiaj si la efectuarea de manevre de masaj personalizate.

Mai trebuie sa aiba un curs de design de sprancene, intrucat sprancenele sunt cele care ne reflecta cel mai bine emotiile. Trebuie sa cunoasca lucruri elementare din machiaj ca: destinatia pensulelor, cantitatea optima de produs luata pe pensula, modalitatea de aplicare, aplicarea luminii si umbrelor pe fata, pentru estomparea micilor defecte si evidentierea trasaturilor, astfel rezultand un machiaj impecabil.

Abia dupa ce aspecte au fost indeplinite ne vom gandi la combinatiile cromatice, dar folosind "blending-ul" , estompand elegant liniile de demarcatie dintre culori, pentru un aspect armonios.

Ne puteti dezvalui o tehnica de relaxare de care vom beneficia daca alegem machiajul SPA?

Doar una: Masajul mainilor cu o crema hidratanta bio, in timp ce pe fata actioneaza o masca adaptata tipului de ten... Suna bine?

In ce saloane putem merge pentru a beneficia de acest tip de machiaj? Cat costa o sedinta si cat dureaza?

In momentul de fata Spa Make-up / Machiajul Spa poate fi experimentat la Aquarium Spa Center, dar si in cadrul proiectelor in care sunt implicata ca free lancer (filmari, sedinte foto, proiecte de schimbare progresiva de imagine si seminarii de machiaj).

Accentul in promovarea acestui tip de machiaj nu este pe locatie, ci pe spa make-up artist. Inventand si brevetand un nou concept in machiaj, viziunea mea este sa creez un grup selectat de spa make-up artisti, cu studii temeinice de cosmetica si machiaj la baza.

Acestia, pe langa calitatile lor profesionale de necontestat, vor sti sa transforme o simpla locatie, intr-un mediu primitor, relaxant, prin cateva trucuri simple si extrem de accesibile.

O sedinta de machiaj spa dureaza doua ore si costa intre 150 si 300 de euro - daca in etapa de pregatire a tenului includem si tratamentul cu oxigenare hiperbarica a pielii Intraceuticals - preferat de Madonna si vedetele de la Hollywood.

#machiaj SPA, #Mirela Paduraru spa make up, #machiaj relaxare , #Frumusete