Cum sa te pregatesti pentru epilare definitiva

Miercuri, 15 Iunie 2016, ora 10:28
4031 citiri
Cum sa te pregatesti pentru epilare definitiva

Daca nu esti multumita de aparatul de ras, epilarea cu ceara sau orice alta procedura care doar intarzie cresterea parului nedorit, ar trebui sa iei in considerare epilarea definitiva.

Epilarea cu laser este una dintre cele mai comune proceduri cosmetice din ultimii ani. Practic, pigmentul din foliculi absoarbe lumina, actiune care distruge parul.

Beneficiile procedurii de epilare definitiva

Cu ajutorul aceste proceduri, se poate elimina parul nedorit din orice zona a corpului. Laserul este folosit cu precizie, tratand numai zona selectata, fara sa afecteze pielea din jur.

Fiecare pulsatie de lumina dureaza o fractiune de secunda, tratand mai multe fire de par in acelasi timp. Zonele mici, precum portiunea buzei de sus, pot fi tratate in mai putin de un minut.

Pentru eliminarea completa a parului, majoritatea pacientilor au nevoie de trei pana la sapte sedinte de epilare definitiva.

Cum sa te pregatesti pentru epilare definitiva

Epilarea cu IPL inseamna mai mult decat eliminarea parului nedorit. Este o procedura medicala care necesita pregatire si acceptarea anumitor riscuri.

Inainte de a incepe procedura de epilare definitiva trebuie sa consulti un medic si un tehnician care se ocupa de epilare.

Trebuie sa stii ca nu se va face epilare definitiva pe zone cu rani, alunite, sau alte probleme de piele.

De asemenea, epilarea cu laser nu este eficienta la persoanele cu par deschis la culoare.

Procedura de epilare definitiva nu este foarte dureroasa, cel mult vei simti un disconfort. Acum, aparatele performante de epilare definitiva sunt dotate cu ventilatoare care racesc zona si calmeaza durerea.

Daca esti hotarata si apta sa folosesti aceasta metoda, trebuie sa renunti la epilare cu ceara si pensat cu 6 saptamani inainte de tratament. Laserul ataca radacina de par, care este eliminata temporar prin epilare cu ceara. Dar, nu este nici o problema daca folosesti aparatul de ras.

Trebuie sa eviti expunerea la soare cu 6 saptamani inainte si dupa tratament. Soarele face ca epilarea cu laser sa fie mai putin eficienta si poate aduce multe complicatii.

Deoarece laserul vizeaza pigmentul din piele, acesta poate provoca cicatrici ale pielii daca este bronzata. Este indicat sa astepti cel putin 8 ore dupa tratament ca sa faci dus, pentru a evita deschiderea porilor.

Pentru o zi sau doua dupa tratamentul de epilare definitiva, pielea ta va arata si se va simti ca dupa o arsura solara. Tot ce poti face este sa folosesti o crema hidratanta. In urmatoarea luna, parul tratat va cadea.

Foloseste crema de protectie UV pentru a preveni schimbarile de culoare a pielii tratate. Indicat este sa testezi procedura pe o portiune mica de piele, pentru a te asigura ca nu apar efecte secundare majore.

#epilare definitiva IPL, #sfaturi epilare definitiva, #epilare definitiva laser , #Frumusete